Konkurrensen var hård bland de 24 länderna som tävlade i Culinary Olympics i Erfurt, Tyskland. Schweiz var favorittippade eftersom de vann VM för två år sedan.
Men när juryn överlagt hade det svenska laget tagit hem totalsegern. Schweiz kom på andra plats och Norge på tredje.
Hur känns det?
– Det känns helt fantastiskt, lagmedlemmarna har kämpat otroligt bra och det har gett resultat, säger Peter Jelksäter, lagledare för Svenska Juniorkocklandslaget.
Vad innebär det att ni vann en totalseger?
– Vi var bäst i det som kallas varma köket, en trerätters lunch för 60 personer, och näst bäst i det varma, en buffé för tolv personer. Det gör att vi tog hem den totala segern.
Hur kommer det sig att just ni vann?
– Laget har tränat i ett och ett halvt år och det gjorde att de kunde lösa alla utmaningar som dök upp som ett team. Det är avgörande, tillsammans med våra härliga råvaror, vi serverade fisk och skaldjur och ren, det gjorde succé.
Hur ska ni fira?
– Nu tar vi flyget hem och när vi landar klockan 22 så tar vi oss raka vägen till Operakällaren.