Du gjorde kometkarriär med ditt ställe Aska som blev rosat av kritikerna och fick en supersnabb Michelin-stjärna. Och sedan stängde du ner för två år sedan. Vad har du gjort sedan dess?
–Jag har planerat för en ny restaurang, och allt som har med det att göra. Det har varit en lång process och det är ett heltidsjobb med att hitta ny personal och leta lokal.
Du har nu öppnat upp på ny adress. Vad skulle du säga de största skillnaderna är mellan nya stället och det gamla?
–Det ar många skillnader men grundfilosofin är den samma. Grundfilosofin är att laga mat med hög kvalitet på fina råvaror och att i matlagningen finna ett samband mellan där i vi är i New York och Norden. På den nya adressen vill vi göra upplevelsen mer personlig, vare sig du kommer till matsalen eller baren. I matsalen tar vi reservationer och i baren som heter Edda och ligger en trappa ner kan man komma utan ha bokat bord.
Sist fick du mycket positiv uppmärksamhet kring din svenska tvist på maten, blodpuddingen till exempel – hur reagerar gästerna nu?
–Jag utgår från min egen smakbild när jag lagar min mat, och gästerna reagerar bra på det. Alla kan nog hitta en relation till det jag gör.
Är det många svenska gäster som hittar till dig? Och hur svårt är det att få bord?
–Ja, många svenskar. Och man kan boka bord när som helst på hemsidan.
Vilka skillnader ser du med att driva krog i New York jämfört med hur svenska kollegor har det?
–Svårt att säga. Jag tror att i grund och botten så handlar det om service och då spelar det ingen roll var man är i världen.
Du ska inleda ett samarbete med danska kroggurun Claus Meyer, en av hjärnorna bakom Noma. Berätta!
–Jag kan tyvärr inte gå in på det just nu, jag ber att få återkomma om det.
Fredrik Berseluis gästspelar på Rosendal 28-29 oktober i samarbete med POPupSTHLM som återkommande arrangerar middagar med kända kockar från andra länder.