Annons

Svenskar gillar att lyxluncha – väljer kvalité före pris

zoom Kvalitet och tillgång avgör vad svenskarna äter under arbetstid.
Kvalitet och tillgång avgör vad svenskarna äter under arbetstid.
NYHETER. Svenskar lägger mindre vikt på vad jobblunchen kostar. Istället är det kvalité och tillgängligheten som avgör vad vi äter. Det visar en ny studie.
Annons

En ny rapport visar på att svenskarna tänker annorlunda kring vad de äter på jobbet jämfört med lunchare i andra EU-länder. 

Rapporten är framtagen av måltidsleverantören Eurest som är en del av Compass Group. Av de tio europeiska länder som granskades visar det sig att svenskarna spenderar allra mest pengar på mat under arbetstid. Sverige är dessutom det enda landet i undersökningen som tycker att kvalitén på maten är den viktigaste faktorn. Följt av tillgängligheten.

– Vi är beredda att betala för lunch. Det ska inte vara billigt, men prisvärt, säger Jonas Siljhammar, vd, Compass Groups.

Svenskarna spenderar i snitt €6,11 per dag på mat under arbetstid, vilket är mest av alla granskade länder.