Annons

Vann just Nordens bĂ€sta bar – siktar nu mot vĂ€rldseliten

zoom BÀst i Norden. Linje Tio var sÄ skakande bra att de kammande hem titeln.
BÀst i Norden. Linje Tio var sÄ skakande bra att de kammande hem titeln.
NYHETER Linje Tio i Stockholm har kammat hem priset som Nordens bÀsta bar. TÀvlingen hölls i samband med Oslo Bar Show under mÄndagen. Nu Àr siktet instÀllt pÄ att bli en av vÀrldens 50 bÀsta barer.
Annons

Det var under avslutningen av cocktailmÀssan Oslo Bar Show som det delades priser ut till de bÀsta barerna och bartendrarna i Norge. Och dÀr gick Linje Tio och vann pris som Nordens bÀsta bar.

– Det kĂ€nns fantastiskt, det Ă€r vĂ€ldigt kul med internationell uppmĂ€rksamhet. Jag och Joel SöderbĂ€ck som krögare och Ă€gare har jobbat i barer lĂ€nge och det Ă€r hĂ€ftigt att folk utanför Sverige belönat oss, det betyder mycket, sĂ€ger Andreas Bergman.

Hoppas bli kÀnda internationellt

En jury utser vinnarna i respektive kategori och deras omdöme bygger pÄ ett flertal besök i de aktuella barerna. För att vinna pris som bÀsta bar krÀvs det enligt Andreas Bergman att kvaliteten kontinuerligt höjs.

– SĂ€g att nĂ„gon ur tĂ€vlingsjuryn besökte oss i november och sedan kommer tillbaka först i maj, dĂ„ mĂ„ste det finnas en kontinuitet. Vi diskuterar ofta med vĂ„r personal om vikten av att hela tiden höja ribban.

Vinsten i tÀvlingen kan bli en sprÄngbrÀda för Linje Tios internationella rykte.

– Med priset hoppas vi kunna höja vĂ„r position pĂ„ The World’s 50 Best Bars, som Ă€r barvĂ€rldens motsvarighet till listan The World’s 50 Best Restaurants. Vi ligger pĂ„ plats 71 i dag och vi och Little Quarter Ă€r de enda svenska barerna pĂ„ listan, sĂ„ den Ă€r vĂ€ldigt prestigefull. 

Det finns mÄnga bartÀvlingar, vilken betydelse har den hÀr?

– Det Ă€r ett nytt pris, sĂ„ det Ă€r inte mĂ„nga utanför Norden som vet vad det Ă€r. Nu Ă€r det andra Ă„ret tĂ€vlingen körs och de jobbar aktivt med att synas internationellt, det ger ökad status. Det Ă€r helt klart ett pris som barer i Norden Ă€r mĂ„na om att vinna.