Krögaren Björn Persson är en av Göteborgs mesta restaurangentreprenörer. Så sent som förra året gav Guide Michelin hans restaurang Koka en stjärna, och tidigare har hans Kock & Vin, innan den la ner också haft det. Parallellt driver han restaurangerna Spisa, Familjen och Björns bar – samt sommarkrogen Perssons på kajen i Hunnebostrand.
Priset delas ut i samarbete med Visita.
Hur känns det?
– Det känns väldigt bra. Hedrande att få ett sådant pris. Det är väldigt många duktiga namn som fått det tidigare. Jag känner mig glad och ödmjuk inför den långa raden namn.
Guide Michelin eller detta, vad väger tyngst?
– Det är roligt med all typ av uppmärksamhet. Men de två går inte att jämföra. Även om detta är ett pris som går till mig så delar jag ju det med vår personal, min fru och alla andra som är engagerade verksamheterna. Det är inte ett enmansprojekt att driva krog.
Hur ska du fira?
– Vår Björns Bar fyllde tio år i så vi firade i natt kan man säga. Men vi kommer en hel liten delegation till Stockholm när det blir dags för galan.
Den 7 mars går White Guides gala av stapeln och Björn Persson får motta sitt pris. Nytt för i år är att galan sker på ny lokal, nämligen Operan i Stockholm.