Annons

Svenska kockar på lista över världens 50 bästa vego-restauranger

zoom Paul Svensson har gjort sig känd inom restaurangvärlden för att värna extra om grönt och hållbarhet.
Paul Svensson har gjort sig känd inom restaurangvärlden för att värna extra om grönt och hållbarhet.
HELA LISTAN. Vego-trenden håller i sig. Och svenska kockar utmärker sina färdigheter inom området. Nyligen hamnade både Mathias Dalhgrens Rutabaga och Paul Svensson på Fotografiska på listan över världens bästa 50 vegetariska restauranger som The Culinary Institute of America sammanställt.
Annons

José Andrés, Zaytinya & Beefsteak (Wahsington, D.C, USA)

Selaisse Atadika, Midunu (Accra, Ghana)

Alez Atala, D.O.M (Sao Paolo, Brasilien)

Eneko Atxa, Azurmendi (Larrabetzy, Spanien)

Dan Barber, Blue Hill at Stone Barns (Pocantico Hill, N.Y, USA)

Michel & Sébastien Bras, Le Suquet (Laguiolle, Frankrike)

Floyd Cardoz & Thomas Zacharias, Bombay Canteen (Bombay, Indien)

Rodrigo de la Calle, El Invernadero (Madrid, Spanien)

André Chiang, Restaurant André and Raw (Singapore och Taiwan)

Amanda Cohen, Dirt Candy (NY, USA)

Kyle & Katina Connaughton, Single Thread (Heraldsburg, USA)

Enrico Crippa, Piazza Duomo (Alba, Italien)

Mathias Dahlgren, Rutabaga (Stockholm)

Semsa Denizsel, Kantin (Istanbul, Turkiet)

Alain Ducasse, Alain Ducasse au Plaza Athénée (Paris, Frankrike)

Jeremy Fox, Rustic Canyon (LA, USA)

John Fraser, Nix (NY, USA)

Bertrand Grébaut, Septime (Paris, Frankrike)

Mehmet Gürs, Mikla (Istanbul, Turkiet)

Rodolfo Guzman, Borago (Santiago, Chile)

Dan Hunter, Brae (Birregurra, Australien)

Bruno Loubet, Grain Store (London, Storbritannien)

Tony Lu, Fu He Hui (Shanghai, Kina)

Thomas Keller, The French Laundry and Per Se (Yountville & NY, USA)

David Kinch, Manresa (Los Gatos, USA)

Dan Kluger, Loring Place (NY, USA)

Jeong Kwan, Baekyangsa Temple (Bukha-Myeon, Korea)

Richard Landau & Kate Jacoby, Vedge and V Street (Philadelphia, USA)

Cara Mangini, Little Eater (Columbus, USA)

Virgilio Martinez & Pia Leon, Central (Lima, Peru)

Claus Meyer, multiple businesses (USA, La Paz, Bolivia)

Patricia Miranda, Cerro Brujo Gourmet Restaurant (Volcan, Panama)

Yoshihiro Narisawa, Narisawa (Tokyo, Japan)

Daisuke Nomura, Sougo (Tokyo, Japan)

Enrique Olvera, Pujol, Cosme & Atla (Mexico City, Mexico, NY, USA)

Yotam Ottolenghi, Ottolenghi (London, Storbritannien)

Alain Passard, L’Arpèrge (Paris, Frankrike)

Eelke Plasmeijer & Ray Adriansyah, Locavore (Bali, Indonesien)

René Redzepi, Noma (Köpenhamn)

Tal Ronnen, Crossroads Kitchen (LA, USA)

Pedro Miguel Schiaffino, Malabar (Lima, Peru)

Kamilla Seidler & Claus Meyer, Gustu (La Paz, Bolivia)

Duangporn ”Bo” Songvisava & Dylan Jones, Bo.Lan (Bangkok, Thailand)

Ana Sortun, Oleana (Cambridge, USA)

Paul Svensson, The Resturant, Fotografiska (Stockholm)

Jorge Vallejo, Quintonil (Mexico City, Mexico)

Jean-Georges Vongerichten, abcV (NY, USA)

Kai Ward, Richie Lie & Long Xiong, MUME (Taipei, Taiwan)

Alice Waters, Chez Panissse (Berkeley, USA)

Jock Zonfrillo, Orana (Adelaide, Australien)