Idag presenteras finalisterna i årets Restauranggala. Vinnarna presenteras den 22 oktober på Cirkus i Stockholm i regi av tidningen Restaurang & Storkök, som arrangerar tävling och gala för tionde året i rad.
Årets finalister
Årets Matsalsteam
Restaurang Nook, Stockholm
Restaurang SK Mat och Människor, Göteborg
Restaurang Gastrologik, Stockholm
Årets Framtidslöfte
Victor Magdeburg
Fabian Olli Johansson
Ellinore Eklöf
Årets Hållbara Krog
K-Märkt Garnisonen, Stockholm
Gunnebo Kaffehus och Krog
The Plant, Stockholm
Årets Hälsokrog
Rutabaga, Stockholm
Holy Greens
Open New Doors, Göteborg
Årets Innovatör
Adam och Albin
Paul Svensson
AMF Fastigheter
Årets Klassiker
Ulla Winbladh, Stockholm
Fiskekrogen, Göteborg
Årstiderna, Malmö
Årets Krog
Operakällaren, Stockholm
Vollmers, Malmö
Restaurang Allegrine, Stockholm
Årets Kroginteriör
Luzette, Stockholm
L’Avventura, Stockholm
The Church
Årets Krögare
Ingemar Eberstål
Per Dahlberg
Eva Thuresson
Årets Kulturrestaurang
Restaurang Syltan, Vandalorum
Restaurang Skeppsgossen, Marinmuseum
Tekniska by Pontus
Årets Leverantör
Rational
Smakriket
Rescued Fruits
Årets Barkoncept
7 Flaskor, Uppsala
Svartklubben, Åre
YUC Latasian
Årets Smakskapare
Rutabaga – Mathias Dahlgren
Mutantur – Alexander Sjögren
Restaurang Frantzén – Björn Frantzén
Årets Sommelier
Peter Halldén, Göteborg
Carl Frosterud, Stockholm
Erin Stockton Johansson, Stockholm
Årets Ölutvecklare
Josefine Olsson, Ölgäris
Oppigårds
Anders Hansson, Malmö Brewing
Årets Arbetsplats
Finalisterna tillkännages inom kort. Just nu pågår djupintervjuer med HR-ansvariga och besök på finalistrestaurangerna. Uttagningen är mycket jämn i år och det kommer därför utses fyra finalister.
Årets Hederspris
Mottagaren presenteras på Restauranggalan.