Annons

Här är finalisterna i Restauranggalan 2018

zoom Lilla Ego vann utmärkelsen Årets Krog på Restauranggalan 2017. Foto: Restauranggalan
Lilla Ego vann utmärkelsen Årets Krog på Restauranggalan 2017. Foto: Restauranggalan
LISTA. Den tionde upplagan av Restauranggalan kickar igång den 22 oktober på Cirkus i Stockholm. Läs om de 45 finalisterna i 17 kategorier. Besöksliv har hela listan.
Annons

Idag presenteras finalisterna i årets Restauranggala. Vinnarna presenteras den 22 oktober på Cirkus i Stockholm i regi av tidningen Restaurang & Storkök, som arrangerar tävling och gala för tionde året i rad.

Årets finalister

Årets Matsalsteam

Restaurang Nook, Stockholm

Restaurang SK Mat och Människor, Göteborg

Restaurang Gastrologik, Stockholm

 

Årets Framtidslöfte

Victor Magdeburg

Fabian Olli Johansson

Ellinore Eklöf

 

Årets Hållbara Krog

K-Märkt Garnisonen, Stockholm

Gunnebo Kaffehus och Krog

The Plant, Stockholm

 

Årets Hälsokrog

Rutabaga, Stockholm

Holy Greens

Open New Doors, Göteborg

 

Årets Innovatör

Adam och Albin

Paul Svensson

AMF Fastigheter

 

Årets Klassiker

Ulla Winbladh, Stockholm

Fiskekrogen, Göteborg

Årstiderna, Malmö

 

Årets Krog

Operakällaren, Stockholm

Vollmers, Malmö

Restaurang Allegrine, Stockholm

 

Årets Kroginteriör

Luzette, Stockholm

L’Avventura, Stockholm

The Church

 

Årets Krögare

Ingemar Eberstål

Per Dahlberg

Eva Thuresson

 

Årets Kulturrestaurang

Restaurang Syltan, Vandalorum

Restaurang Skeppsgossen, Marinmuseum

Tekniska by Pontus

 

Årets Leverantör

Rational

Smakriket

Rescued Fruits

 

Årets Barkoncept

7 Flaskor, Uppsala

Svartklubben, Åre

YUC Latasian

 

Årets Smakskapare

Rutabaga – Mathias Dahlgren

Mutantur – Alexander Sjögren

Restaurang Frantzén – Björn Frantzén

 

Årets Sommelier

Peter Halldén, Göteborg

Carl Frosterud, Stockholm

Erin Stockton Johansson, Stockholm

 

Årets Ölutvecklare

Josefine Olsson, Ölgäris

Oppigårds

Anders Hansson, Malmö Brewing

 

Årets Arbetsplats

Finalisterna tillkännages inom kort. Just nu pågår djupintervjuer med HR-ansvariga och besök på finalistrestaurangerna. Uttagningen är mycket jämn i år och det kommer därför utses fyra finalister.

Årets Hederspris

Mottagaren presenteras på Restauranggalan.