Magnus Persson, Martin Moses, Ludwig Tjörnemo och David Lundqvist. Lägg namnen på minnet.
En av dem kommer i morgon att koras till Årets Kock.
”Lugnt i köken”
När tävlingen avrundades i Kungliga Tennishallen under fredagen hade åtta kandidater tävlat i en och en halv dag med teoriprov, en vegetarisk rätt, en tränad rätt och två överraskningsmoment: att öppna pilgrimsmusslor och att slå en majonnäs.
Jurymedlemmen Malin Söderström ser stor skillnad med tidigare års tävlingar.
– Dels så är det ett lugn i köken, de har mycket tid på sig och kan göra sitt bästa utan att känna den här pressen. Men de blir också avbrutna i sina förberedelser med hemliga moment som med pilgrimsmusslorna. Jag har en tro på att det här formatet gör att fler vågar söka till tävlingen, säger hon.
I tävlingsköken verkade japanska bordsgrillar trenda. Tidigare Bocuse d’Or-kandidaten Alexander Sjögren noterade att smaksättningarna var spridda.
– Det är en stor variation både på kryddsättning och råvaror i år, inte bara svampar och rotselleri som man kanske väntat. De har verkligen hittat sin egna profiler på rätterna, säger han.
Och Malin Söderström hittade en helt okänd råvarusort i morgonens tävlingskorg.
– Jag är nyfiken på hur en svamp de hade i råvarukorgen smakar, en rimskivling, som jag inte sett tidigare.
Tävlingen kritiserad
Årets Kock har tidigare i år fått kritik för att inte lyckas skapa en jämställd tävling. Alla kandidater i år är män. I juryn är 23 av 25 medlemmar män.
Vd Andreas Stenberg har i tidigare intervjuer med Besöksliv sagt att tävlingen försökt att attrahera fler sökande kockar som är kvinnor. Men utan att lyckas. Han har framhållit tävlingens nya struktur som ett exempel för fler kvinnor skulle vilja söka. Numer är tävlingen 2,5 dagar lång och innehåller fler moment samt ett friare upplägg på ansökningsrätten.
– Det är jätteskillnad, lugnare tempo och samtidigt ett maraton, säger kocken Karl Ljung.
Parallellt med fredagens tävling korades flera vinnare. Nämligen Emma Shields som vann Suzanne Wohlins stipendium och Stefan Ekengren, vinnare av Karin Franssons Mentorpris.
Men först klockan 15:30 under lördagen vet vi vem som korats till Årets Kock 2018.