Efter att ESS-gruppen köpt upp en kaféverksamhets lokaler i samma hus som Pigalle kan man nu växa i sin kostym. Bobby Wallén, hotellchef, berättar att lobbydelen nu kan bli större och att man istället för en bar satsar på soirée privé, ett kreativt rum för grupper. En trappa upp blir det 3-4 extra rum. Ett tillskott från dagens 60.
Vad betyder 3-4 extra rum för ett hotell som ert?
– Ännu mer glädje. Vi har i dagsläget en hög beläggning på våra nuvarande 60 rum, så givetvis betyder detta att vi kan ta emot fler gäster. Vi hade självklart önskat ännu fler nya rum, men vi tar ett steg i taget.
Hur kommer de att inredas?
– I samma härliga Pigalle-känsla! Det kommer följa vårt nuvarande koncept.
Hur lång tid tar det att räkna hem en sådan här affär?
– Det beror på hur offensiv vår Revenue Manager Henrik är i sitt arbete.
Och vad kan du säga om vad den har kostat?
– Projektet är precis i uppstart, så jag kan ännu inte säga vad slutsumman blir. Min erfarenhet från tidigare ombyggnader vi gjort, är att det alltid blir dyrare än vad vi tänkt oss.
Finns det något hotell i världen som ni kikar lite extra på och inspireras?
– Nej! Det finns många internationella och mästerliga hotell runt om i världen som vi inspireras av. Men vi gillar att vara annorlunda så vi försöker även hitta inspiration utanför branschen.
Vad blir nästa års hotelltrend?
– Jag vet inte riktigt om det kommer en ny trend, men min tro är att gäster kommer sträva ännu mer efter upplevelser än bara en säng att sova i.