Juryn som ska kora Årets Kock 2019 består av framgångsrika kockar, branschpersonligheter, samt Prins Carl Philip, beskyddare av Årets Kock, som medverkar för sjunde året i rad.
Juryns ordförande är Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen.
– Årets finaljury är på plats och förväntningarna på finalisterna är högt ställda utifrån det vi såg i kvalet, säger Stefan Karlsson.
Det finns även en metodjury som tittar på de tävlandes mise en place, hygien och handlag i tävlingsköken.
Jury Årets Kock
Adam Dahlberg, Adam/Albin
Elena Arzak, Arzak
Florencia Abella, Ekstedt
Henrik Norström, Lux restauranger
Jonas Siljhammar, vd Visita
Linnea Liljedahl, Linnéa & Peter
Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga
Paul Svensson, Fotografiska och ReTaste
Sofia B Olsson, vRå
Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007 och Svenska Brasserier
Ulrika Brydling, Brydlings
Ana Roš, Hiša Franko
Jacob Holmström, Gastrologik
Stefano Catenacci, Hovtraktör Operakällaren
H.K.H. Prins Carl Philip
Metodjury
Malin Söderström, Restaurang Moderna Museet och The Fishery
Peter Jelksäter, Adam/Albin och lagledare svenska Juniorkocklandslaget
Viktor Westerlind, Årets Kock 2009, Svenska Brasserier