Det blir krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson som tar över anlÀggningen Idre HimmelsfÀlls restaurang, som fÄr namnet Den vita Renen. Planen Àr att den ska bedrivas i befintligt skick under kommande sÀsong, men att man till nÀsta Är ska bygga en helt ny restaurang.
â Det Ă€r en ganska stor restaurang pĂ„ 800 kvadratmeter dĂ€r vi i Ă„r planerar att anvĂ€nda hĂ€lften av ytan till servering, och hĂ€lften till analoga aktiviteter som boule, shuffleboard och biljard. Vi vill attrahera barnfamiljer sĂ„ dĂ€rför Ă€r det viktigt att kunna erbjuda nĂ„got som alla kan göra tillsammans, sĂ€ger David Gard.
Efter att bÄde ha drivit flera restauranger i Stockholm, samt jobbat som konsult till andra restauratörer, ser David Gard fram emot att fÄ driva krog i fjÀllen.
â Jag har alltid velat ha en krog i fjĂ€llen, jag Ă€r frĂ„n Ăstersund och jag Ă€lskar naturen.
Den exakta menyn vill han Ànnu inte avslöja, men matkonceptet bygget pÄ vedeldat, med basen i regionala rÄvaror och mycket fokus pÄ vilt. Till nÀsta Är utlovas ett rökeri.
â Denna sĂ€song kommer vi att jobba mycket med rökeldat och vedeldat, med bland annat helgrillad ren family style. IstĂ€llet för den klassiska hamburgaren kanske vi kör en hemlagad kebab pĂ„ ren och svamp, och vĂ„r pasta bolognese kanske vi gör pĂ„ Ă€lg.
Det ska bjudas pÄ livemusik, men ingen after ski. Till sportlov och pÄsklov har man bjudit in vÀlkÀnda, men Àn sÄ lÀnge hemliga kockar som ska gÀstspela i köket. För de smÄ ska det finnas ett kids corner med glassbuffé.
Med 400 kvadratmeters serveringsyta bekymrar sig inte David Gard för trÀngsel. Det finns goda möjligheter att coronaanpassa lokalen.
 âVi dukar upp efter Corona restriktioner och kommer att ha 120-150 sittplatser med Corona avstĂ„nd, och det behövs under sportlovsveckor.