Den internationellt prestigefyllda tävlingen San Pellegrino Young Chef Cometition avgjordes den 30 oktober i Milano. Att Jerome Ianmark Calayags rätt Humble vegetables var godast enligt juryn är en sak. Att den hade identitet som utvecklats över tid tack vare hårt arbete och samarbete med kollegor är en annan del som hjälpte Jerome ända in i mål. Det var nervöst och stressigt att titta på de andra tävlanden medan han väntade på sin tur.
– Men när jag väl kom ut på scenen gick det som en dans. Jag hade tränat så mycket att muskelminnet kunde alla steg som jag behövde göra, säger Jerome Ianmark Calayag.
Den tre dagar långa tävlingen gav deltagarna chansen att nätverka också, något som Jerome Ianmark Calayag ser som en vinst i sig.
– Att jag vann öppnar dörrar som innebär att jag kan påverka mer och besöka de andra tävlanden runt om i världen, säger han.
Restaurang Portals vd Klas Lindberg har sett Jeromes uthålliga kämparglöd hela vägen fram till tävlingen.
– Många kollegor har varit delaktiga och stöttat Jerome under tiden så för oss på Portal har tävlingen varit ständigt aktuell. Jag är imponerad av att Jerome upprätthållit sin träning och att han kämpat på, utvecklat rätten och utmanat sig själv, även om tävlingen skjutits upp flera gånger.
– Nu är det upp till Jerome vad han vill göra med vinsten. Han har alla möjligheter. Fortsättning följer, säger Klas Lindberg.