– Vi expanderar både söder och norrut, förra veckan öppnade vi vår andra restaurang i Umeå som är vår nordligaste destination hittills. Och nu invigs en restaurang i centrala Lund där vi finns sen tidigare i år, säger Anders Molin, kedjans expansion manager.
Sedan Sushi Yama startade i Stockholm 2008 har konceptet utvecklats till Nordens ledande sushikedja med 64 restauranger utspridda över landet. Vid årets början lades en offensiv expansionsplan med målet att öppna 20 nya restauranger under 2021 – ett mål som nu har nåtts.
Att det är först i år som kedjan etablerats norr om Borlänge – alltså tretton år efter starten – förklarar Anders Molin med devisen om att man alltid jobbat med kvalitet framför kvantitet.
– För att vara trygg i en rikstäckande expansion krävs oerhört mycket arbete. Vi har lagt en långsiktig etableringsplan och det finns en hel del logistiska utmaningar när man väljer att etablera sig i en helt annan del av Sverige. Exempelvis krävs det att ett antal restauranger öppnar inom samma tidsram för att på bästa sätt kunna leverera mot marknaden. Nu finns vi på ett antal orter i norra Sverige, och fler ska det bli, säger Anders Molin.
På frågan beträffande sushikedjans framgångsrecept trycker Anders Molin på tre ben: kvalité, hållbarhet och en trevlig miljö. På de områden försöker vi gå i bräschen. Därtill har vi satsat på en välkomponerad meny med ett spektra av smaker.