Restaurangchef
Grand Hotel Saltsjöbaden
Nu söker vi på Grand Hotel Saltsjöbaden en Restaurangchef som vill leda vår restaurangavdelning in i framtiden.
Det finns många hotell, vi vet. Men det finns bara ett Grand Hotel Saltsjöbaden! Här finns något alldeles speciellt, något man inte kan ta på, för det sitter i väggarna. Drömmen om ett svenskt Monaco på en plats så nära city och ändå så långt borta från jäkt och stress.
Här arbetar vi i starka team på många avdelningar (reception, SPA, konferens och en stor F&B verksamhet) vi har roligt på jobbet och älskar att leverera det lilla extra till våra gäster.
Vill du bli en viktig del av en spännande framtid? Vi har nya ägare, ny ledning och kommer genomgå omfattande nysatsningar den kommande tiden.
Känns det spännande? Kontakta oss och berätta vem du är. Ibland dyker möjligheten upp just för att du är alldeles rätt person.
Grand Hotel har 135 hotellrum, spa, restaurang, uteservering, bankett och konferens och ett flertalet barer och ligger i Saltsjöbaden bara tre minuter från Saltsjöbadens station.
Vad innebär rollen?
Som restaurangchef jobbar du på en daglig basis för att leverera god service gentemot våra gäster samt säkerhetsställer den dagliga driften på Grand Hotel Saltsjöbadens restaurangverksamhet. Du ansvarar för all mat och dryckesservering som rör franska Matsalen, uteserveringen och festvåning.
Du strävar efter att uppnå restaurangverksamhetens budgetmål och kontinuerligt driva merförsäljning och jobbar aktivt för att höja gästernas upplevelse. Du upprättar och ser till att rutiner och- arbetssätt efterföljs samt utbildar och får personalen med dig i hur vi jobbar. Du har en god dialog med köksmästare och kök och ser alltid till att dryckesutbudet håller högsta kvalitét och i enlighet med våra avtal.
Du ingår i en avdelningschefsgrupp som har möten varannan vecka rörande hela hotellet. Du rapporterar till Food & Beverage Manager, har kontinuerliga möten och följer upp era gemensamma avdelningar tillsammans.
• Denna roll är en senior ledarroll som kräver mångårigt dokumenterad erfarenhet från ledarskap i välrenommerade verksamheter.
• Erfarenhet från både festvåning, klassisk a la carte och bar är meriterande då franska matsalen berör alla delar av restaurang och bar.
• Sommelierutbildning är meriterande.
• Hålla högsta service- och kompetensnivå och därmed se till att gästerna alltid blir korrekt bemötta enligt hotellets servicefilosofier.
• Att varje dag leverera unika upplevelser genom att göra sitt yttersta för att överträffa gästens förväntningar.
• Följa alla företagets policys presenterade i personalhandboken.
• Kvällar, helger och möjligen annan obekväm arbetstid ingår i tjänsten.
• Jobba miljömedvetet och göra aktiva val i driften för en hållbar utveckling och framtid.
• Utveckla din personal samt hålla i personalmöten.
• Hålla god kommunikation med samtliga avdelningar och rapportera till F&B.
• Väldigt god förmåga att utrycka sig i tal och skrift på Svenska och Engelska, ett tredje språk är meriterande .
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
Skicka in din ansökan till: oscar.hogberg@grandsaltsjobaden.se
Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook