Annons

”Det har varit som ett äventyr”

zoom Daniel Berg, ny mat- och dryckeschef på High Chaparral. Foto: High Chaparral
Daniel Berg, ny mat- och dryckeschef på High Chaparral. Foto: High Chaparral
KARRIÄR. Daniel Berg kastades in i hetluften och fick hugga tag i viktiga frågor direkt när han i våras tillträdde som ny mat- och dryckeschef på High Chaparral.
Annons

Under det senaste året har matutbudet i den småländska vilda västern-parken High Chaparral utvecklats för att möta besökarnas förväntningar. Numera rymmer parken flertalet restauranger med olika inriktning samt kaféer och kiosker.

Sedan i våras är det Daniel Berg, ny mat- och dryckeschef, som ansvarar för samtliga 20 matställen i parken.

Hur har de första månaderna på jobbet varit?

– Det har varit som ett äventyr, precis som High Chaparral ska vara. Samtidigt som jag genomgick en välplanerad introduktion kastades jag in i hetluften och fick hugga tag i viktiga frågor direkt, vilket var väldigt roligt och lärorikt, säger Daniel Berg och fortsätter:

– Uppgiften som stod högst upp på prioriteringslistan var att kunna servera våra besökare pizza. Det lyckades jag tillsammans med mitt team lösa då vi öppnade upp Howdy Pizzeria inför säsongen 2023.

Du kommer senast från en tjänst som distriktschef på en snabbmatskedja. Hur skiljer det sig att jobba på nöjespark jämfört med en snabbmatskedja?

– Den största skillnaden är att vår temapark inte bara erbjuder mat som ska hålla en hög kvalitet till rätt pris, utan även aktiviteter, shower, djur och mycket mer. Alla avdelningar är beroende av varandra för att gästen ska få den bästa upplevelsen. Ett av våra värdeord är “tillsammans” – och det är precis det allt handlar om.

Vad är det viktigaste när det kommer till matupplevelsen på High Chaparral?

– Att hålla en hög kvalitet och service. Utöver det arbetar vi hårt för att alltid kunna erbjuda något på alla våra matenheter till gäster med någon form av specialkost. Även ekologiskt och närodlat är något vi är måna om att arbeta med. I min roll kommer jag fokusera på att effektivisera flöden, arbetsrutiner och processer samt optimera vårt utbud.

Du sitter även med i ledningsgruppen, vad bidrar du främst med där?

– Jag bidrar med min ryggsäck av blandade erfarenheter då jag inte bara fokuserar på min avdelning utan kommer med idéer och tankar kring hur vi kan göra hela High Chaparral bättre för våra medarbetare och gäster.

Vilka är de största utmaningarna?

– Att vi endast har öppet under en viss period. Det gör det svårt för oss att utveckla vissa rutiner och processer samt sätter stort tryck på att vi rekryterar, utbildar och coachar våra säsongsanställda på bästa sätt.

Vad tycker du är roligast med jobbet?

– Det är att få se alla glada familjer och barn. Man blir väldigt stolt över att bidra till minnen familjer skapar när de besöker oss, säger Daniel Berg.