Annons

Snart premiÀr för Storhogna M Bageri & Bistro

zoom Storhogna M Bageri & Bistro öppnar 22 december.
Storhogna M Bageri & Bistro öppnar 22 december.
NYHETER. HögfjÀllshotellet breddar sin restaurangportfolio ytterligare. Vid jul öppnar de kafé och bistro pÄ en strategiskt bra plats pÄ fjÀlldestinationen.
Annons

Vid Vemdalsskalet, 755 meter över havet och precis pÄ grÀnsen till kalfjÀllet, ligger Storhogna HögfjÀllshotell & Spa. NÀr Besöksliv ringer upp Henrik Linusson, platschef, för att prata nyheter Àr det 11 minusgrader och strÄlande sol i Storhogna.

– Vi har en hĂ€rlig nyhet i vinter. Den 22 december öppnar vi Storhogna M Bageri & Bistro. Vi kommer ha öppet varje dag med bageri dagtid, dĂ€r vi serverar nybakade bullar, fika och lĂ€ttare luncher och torsdag till lördag varje vecka öppnar vi bistron med kvĂ€llsmeny och afterski, sĂ€ger han och fortsĂ€tter:

– Vi satsar mer pĂ„ bowlingen som redan ligger i huset och kommer Ă€ven att starta upp gymmet som funnits dĂ€r tidigare.

”Det kommer bli fullt”

M-huset, som Àr platsen för den nya verksamheten, ligger precis intill transportliften till Klövsjö. De flesta lÀgenheter i Storhogna ligger just hÀr, och det Àr Àven nÀra till camping och lÀngdspÄr.

– Det Ă€r en strategiskt bra plats i omrĂ„det. Vi tror att det hĂ€r kommer att bli en riktigt fin tummelplats för vĂ„ra gĂ€ster i omrĂ„det. Och hĂ€r har saknats ett kafĂ© tycker jag.

De senaste sex Ären har det skett en kraftig expansion i Storhogna nÀr det kommer till stug- och tomtförsÀljning.

– EfterfrĂ„gan pĂ„ ett större restaurangutbud ökar hela tiden. Vi har nyligen ocksĂ„ förstĂ€rkt hotellets utbud med en italiensk deli med pizza, pasta och charkuteriprodukter, sĂ€ger han och berĂ€ttar att han har en bra kĂ€nsla inför vintersĂ€songen.

– Det kĂ€nns bra, julen Ă€r fullbokad och Ă€ven nyĂ„rsveckan fylls pĂ„. Det kommer att bli fullt, det Ă€r jag inte orolig för.

Smygöppning den 16 december

PÄ Storhogna HögfjÀllshotell & Spa mÀrker de dÀremot av ett nytt mönster som Àven mÄnga andra i branschen vittnar om.

– Förr om Ă„ren hade gĂ€sterna lite bĂ€ttre framförhĂ„llning. MĂ„nga avvaktar nu med bokning in i det sista, sĂ„ vi fĂ„r sitta still i bĂ„ten och tĂ€nka positivt.

Vilka Àr era största utmaningar som destinationshotell, inför och under just den hÀr sÀsongen?

– Att hela tiden tĂ€nka lĂ„ngsiktigt. Hela vĂ„r verksamhet bygger pĂ„ att ta hand om vĂ„ra gĂ€ster till 100 procent och fĂ„ dem att komma tillbaka.

Besökarna har kanske lite mindre i plÄnboken i Är. Hur gÄr dina tankar kring det?

– Jag tror att det Ă€r viktigt att verkligen ha ett brett utbud just nu. I det nya bageriet och bistron kommer vi att servera lite lĂ€ttare luncher medan hotellet har en mer traditionell lunch. Och i den italienska delin nĂ„r vi ut med en annan produkt. SĂ„ nyöppningen i M-huset hjĂ€lper oss att fĂ„ ett brett och varierat utbud bĂ„de under dag och kvĂ€ll – för alla plĂ„nböcker, sĂ€ger Henrik Linusson.

Storhogna M Bageri & Bistro har smygöppning den 16–17 december dĂ€r besökarna fĂ„r chans att smaka pĂ„ det nya konceptet. Och öppnar sedan dörrarna helt den 22 dec.

LÄS ÄVEN om nĂ€r Cibola gick in som nya Ă€gare av Storhogna HögfjĂ€llshotell & SpaÂ