Vid Vemdalsskalet, 755 meter över havet och precis pÄ grÀnsen till kalfjÀllet, ligger Storhogna HögfjÀllshotell & Spa. NÀr Besöksliv ringer upp Henrik Linusson, platschef, för att prata nyheter Àr det 11 minusgrader och strÄlande sol i Storhogna.
â Vi har en hĂ€rlig nyhet i vinter. Den 22 december öppnar vi Storhogna M Bageri & Bistro. Vi kommer ha öppet varje dag med bageri dagtid, dĂ€r vi serverar nybakade bullar, fika och lĂ€ttare luncher och torsdag till lördag varje vecka öppnar vi bistron med kvĂ€llsmeny och afterski, sĂ€ger han och fortsĂ€tter:
â Vi satsar mer pĂ„ bowlingen som redan ligger i huset och kommer Ă€ven att starta upp gymmet som funnits dĂ€r tidigare.
”Det kommer bli fullt”
M-huset, som Àr platsen för den nya verksamheten, ligger precis intill transportliften till Klövsjö. De flesta lÀgenheter i Storhogna ligger just hÀr, och det Àr Àven nÀra till camping och lÀngdspÄr.
â Det Ă€r en strategiskt bra plats i omrĂ„det. Vi tror att det hĂ€r kommer att bli en riktigt fin tummelplats för vĂ„ra gĂ€ster i omrĂ„det. Och hĂ€r har saknats ett kafĂ© tycker jag.
De senaste sex Ären har det skett en kraftig expansion i Storhogna nÀr det kommer till stug- och tomtförsÀljning.
â EfterfrĂ„gan pĂ„ ett större restaurangutbud ökar hela tiden. Vi har nyligen ocksĂ„ förstĂ€rkt hotellets utbud med en italiensk deli med pizza, pasta och charkuteriprodukter, sĂ€ger han och berĂ€ttar att han har en bra kĂ€nsla inför vintersĂ€songen.
â Det kĂ€nns bra, julen Ă€r fullbokad och Ă€ven nyĂ„rsveckan fylls pĂ„. Det kommer att bli fullt, det Ă€r jag inte orolig för.
Smygöppning den 16 december
PÄ Storhogna HögfjÀllshotell & Spa mÀrker de dÀremot av ett nytt mönster som Àven mÄnga andra i branschen vittnar om.
â Förr om Ă„ren hade gĂ€sterna lite bĂ€ttre framförhĂ„llning. MĂ„nga avvaktar nu med bokning in i det sista, sĂ„ vi fĂ„r sitta still i bĂ„ten och tĂ€nka positivt.
Vilka Àr era största utmaningar som destinationshotell, inför och under just den hÀr sÀsongen?
â Att hela tiden tĂ€nka lĂ„ngsiktigt. Hela vĂ„r verksamhet bygger pĂ„ att ta hand om vĂ„ra gĂ€ster till 100 procent och fĂ„ dem att komma tillbaka.
Besökarna har kanske lite mindre i plÄnboken i Är. Hur gÄr dina tankar kring det?
â Jag tror att det Ă€r viktigt att verkligen ha ett brett utbud just nu. I det nya bageriet och bistron kommer vi att servera lite lĂ€ttare luncher medan hotellet har en mer traditionell lunch. Och i den italienska delin nĂ„r vi ut med en annan produkt. SĂ„ nyöppningen i M-huset hjĂ€lper oss att fĂ„ ett brett och varierat utbud bĂ„de under dag och kvĂ€ll â för alla plĂ„nböcker, sĂ€ger Henrik Linusson.
Storhogna M Bageri & Bistro har smygöppning den 16â17 december dĂ€r besökarna fĂ„r chans att smaka pĂ„ det nya konceptet. Och öppnar sedan dörrarna helt den 22 dec.
LĂS ĂVEN om nĂ€r Cibola gick in som nya Ă€gare av Storhogna HögfjĂ€llshotell & SpaÂ