Annons
Annons

Platschef

Mässrestauranger på Malmömässan

Om arbetsgivaren – Mässrestauranger AB
Mässrestauranger AB är ett familjeföretag som i generationer varit en framgångsrik restauratör i Sverige. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I företagsgruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott samt Stadshusrestauranger som driver all restaurangverksamhet i Stockholms Stadshus, där bl. a. Nobelbanketten äger rum.

Platschef till Mässrestauranger på Malmömässan
Mässrestauranger AB är ett familjeföretag som i generationer varit en framgångsrik restauratör i Sverige. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan och Malmömässa. Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott samt Stadshusrestauranger som driver all restaurangverksamhet i Stockholms Stadshus som ansvarar för bl. a. Nobelbanketten och många andra internationella event.

Mässrestauranger på Malmömässan har en spännande verksamhet inom mat, dryck och event. Vi söker nu en Platschef som kan vara med och utveckla och driva verksamheten framåt. Teamet du ska leda består av 5 tillsvidareanställda , samt ca 50 visstidsanställda under säsong som är vår och höst. Du rapporterar till VD i Stockholm och ingår i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter som Platschef
Du kommer att ha helhetsansvaret för restaurangverksamheten i huset vilket innebär:

• Kontakt med vår huvudman Malmömässan/Easyfairs

• Kundkontakt för att vi ska leverera ett evenemang som stärker kundens budskap

• Arbetsledning, utveckling av verksamhet och personal

• Inköp, ekonomisk uppföljning, budgetering och rapportering.

• Administrativt arbete men självklart även delaktighet i restaurangens drift dag/kväll för att känna in verksamheten och dess personal och gäster. Du kommer att ha egna projekt att genomföra.

• Regelbundna möten med dina medarbetare, både tillsvidareanställda och extraanställda

• Tillsammans med vår HR chef ansvarar du för övergripande personalfrågor och rekrytering av nya medarbetare i samarbete med restaurangchef och köksmästare.

• Möten med ledningsgruppen (placering i Stockholm) på Teams och ibland fysiskt

Kvalifikationer för tjänsten
Vi söker dig med erfarenhet från liknande tjänst inom hotell, restaurang och event och har en gedigen kunskap inom konceptutveckling och säljerfarenhet. Vi ser att du har eftergymnasial utbildning inom hotell & restaurang med inriktning ekonomi. Du har dokumenterad erfarenhet av tidigare chefspositioner gärna inom servicebranschen.

Vidare har du mycket goda kunskaper inom ekonomi och har lätt för att sätta dig in i ekonomisystem och nyckeltal samt kan skapa ordning och struktur i verksamheten. Du är en naturlig ledare som brinner för att utveckla och coacha dina medarbetare, informera och skapa dialog känns självklart för dig och du har lätt för att samarbeta med andra.

Du är lyhörd och drivs av att skapa goda affärer och nya möjligheter där nöjda kunder alltid är det viktigaste för dig. Du är genuint intresserad och har kunskap i gastronomi och har flera års erfarenhet från att arbeta inom restaurang och festvåning som arbetsledare och chef.

Hos oss kommer du att ha en viktig roll vad det gäller utvecklingen av vårt restaurangkoncept. Du är starkt kommersiell och drivs av att göra affärer och skapa nya möjligheter och produkter.

Det är viktigt att du hanterar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Du har god datorvana och kan arbeta i Office-paketet, meriterande är också om du har erfarenhet av att arbeta i MOR lagersystem, Anker solutions kassasystem, tid-/bemanningssystem (Caspeco), CRM/ ordersystem (Caspeco) eller liknande system.

Anställning
Arbetstiderna följer verksamheten och består mestadels av dagtid men kvällar och helger ingår också. Ledighet har vi på sommaren och oftast över jul och nyår, vår och höst är våra högsäsonger.

Vi samarbetar mellan gruppens olika företag gällande inköpsfrågor, utbyte av kompetens och erfarenhet och vi arbetar också hos varandra när det finns möjlighet och behov.

Tillsättning under våren 2024 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 17 april. Vid frågor kontakta Sara Bourelius HR chef på sara.bourelius@massrestauranger.se

Välkommen med din ansökan!

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02