Annons

Svensk whiskypionjär fyller 25 år

zoom Louise Karlsson
Louise Karlsson
NYHETER. Den svenska whiskytillverkaren Mackmyra firade 25 år i branschen med två dagars fullspäckad folkfest.
Annons

Förutom att erbjuda provsmakning av några av Mackmyras mest högklassiga whisky och fatlagrad gin gavs besökarna under helgen som passerade även möjlighet att utforska nya smaker och utmana sina sinnen. Likt fjolårets tillställning innehöll årets upplaga av Mackmyradagarna spännande nyheter bestående av fat- och flaskprodukter. I år presenteras även en helt ny fattyp och två nya limiterade flaskutgåvor.

– Vi var det första whiskydestilleriet i Sverige och det banade väg för en hel bransch. Innovation och upplevelser var utgångspunkten redan från dag ett, sedan dess har både företaget och kvalitén på produkterna hela tiden utvecklats. Så här 25 år in på vår resa blir vår whisky mer hyllad än någonsin både i Sverige och utomlands vilket är fantastiskt, säger Louise Karlsson, CXO på Mackmyra Svensk Whisky.

Intresset för att få uppleva de båda dagarna, som ägde rum i Gävle 31 maj och 1 juni, var rekordstort.

– Eventen som vi publicerade blev fullbokade på 45 minuter. Efter det började min telefon att ringa med frågor om vi kunde utöka platser så att fler får plats. Det är såklart jätteroligt att efterfrågan är stor, säger hon.

En milstolpe i svensk whiskyhistoria

Mackmyra Svensk Whisky är pionjärer inom svensk produktion av whisky med bland annat sitt innovativa gravitationsdestilleri. Med 25-år på nacken fortsätter det Gävlebaserade whiskydestilleriet att gå sin egen väg och skapa banbrytande whisky med kvaliteten i första rummet.

– Man får ha tålamod i den här branschen, men att få skörda frukten av hårt arbete och lång väntan är oslagbart. Förra året lanserade vi Nordens första 20-åriga single malt whisky, vilket var en milstolpe i svensk whiskyhistoria. Vi har förstås en fortsatt plan framöver, och den som följer oss i sociala medier och prenumererar på vårt nyhetsbrev får alltid förstahandsinformation, säger Louise Karlsson.