Pontus Frithiofs expansionsresa fortsätter i rasande fart. Den prisbelönta kocken, krögaren och entreprenören är återigen aktuell med ett nytt projekt – Fabriken by Pontus Frithiof, belägen vid natursköna Nacka Strand i Stockholm. Den nya restaurangen, som förväntas öppna runt årsskiftet 2024/2025, kommer att erbjuda något för alla.
– Fabriken kommer att bli en levande mötesplats för alla, oavsett om gästerna vill ta en snabb frukost, njuta av en lång lunch, hålla ett inspirerande möte eller bara koppla av med en härlig fika eller ett glas vin på eftermiddagen, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare av Pontus Group, i ett pressmeddelande.
Dåtid möter framtid
Pontus Frithiof kommer att utforma Fabriken tillsammans med inredningsarkitekterna på Whyte Lilja, vilket blir deras fjärde samarbete hittills. Och stilen då? Den blir en blandning av gammalt och nytt, där lokal industrihistoria möter en modern touch.
Whyte Lilja har tagit fasta på lokalernas råa charm där de vackra tegelbyggnaderna får ta plats, vilket också beskrivs ge dynamiska Los Angeles-vibbar. Den lyxiga men avslappnade känslan kommer dessutom att speglas i menyn.
– Vi är oerhört glada över att få möjligheten att driva en krog i dessa fantastiska lokaler med oslagbart läge, säger Pontus Frithiof.
Utöver en generös restaurangdel kommer Fabriken by Pontus Frithiof att erbjuda en chambre séparée, ett orangeri, ett bageri och en deli. Till sommaren kommer också en uteservering vara på plats.