Annons

Tre ESS nu på världskänd lista

zoom Ystad Saltsjöbad, Falkenberg strandbad och The Steam Hotel har fått utmärkelsen Readers´ Choice Awards.
Ystad Saltsjöbad, Falkenberg strandbad och The Steam Hotel har fått utmärkelsen Readers´ Choice Awards.
NYHETER. Ystad Saltsjöbad, The Steam Hotel och Falkenberg Strandbad fick idag utmärkelsen Readers´ Choice Awards av Condé Nast. ”Det finns många utmärkelser men detta är den absolut finaste”, säger Jonas Stenberg, vd för ESS Group.
Annons

Idag tillkännagavs resultatet av årliga Readers’ Choice Awards där 575 000 Condé Nast Traveler-läsare över hela världen lämnat in svar där man betygsatt sina reseupplevelser. Tre av ESS Groups hotelldestinationer prisas för första gången i läsarundersökningen då Ystad Saltsjöbad, The Steam Hotel och Falkenberg Strandbad alla får utmärkelsen.

Dröm sedan starten

– Sen vi startade Ystad Saltsjöbad 2007 har vi drömt om detta. Vi har hoppats i många år men vi förstår att det tar tid, och nu äntligen! Det finns många utmärkelser men detta är den absolut finaste, inte minst för att det är så många internationella läsare som röstat och för att Condé Nast Traveller är en föregångare med så fin historia. Att lyckas bli den enda svenska hotellfamiljen med tre hotell i Sverige på listan känns lite overkligt faktiskt, säger Jonas Stenberg VD för ESS Group i ett pressmeddelande.

Ystad Saltsjöbad blev starten för ESS Group 2007 och fyra år senare förvärvades och började man utveckla Falkenberg Strandbad. I det 100 år gamla ångkraftverket i Västerås byggdes sedan The Steam Hotel som stod klart 2017. För Sonny Petersson, vd för The Steam Hotel, som själv levt och jobbat i USA är utmärkelsen lite extra speciell.

– Detta är allt man pratar om over there. Det finns många utmärkelser men Condé Nast Travellers Award är verkligen världsmästerskapet! Att det är en sådan otrolig mängd röster och läsare tillsammans med deras långa historia gör det till något väldigt speciellt för mig och för alla Steam Stars jag har glädjen att jobba med här, säger han.

Stamgäster viktig ingrediens

Besöksliv skrev tidigare om Maryhill Estate som har premiär den 18 november, och i och med öppningen av Hjortviken Country Club i januari 2025, består ESS Group snart av hela 14 destinationer.

– Vår resa har alltid handlat om våra gäster och vår mission om att få människor att vilja återkomma till oss, att varje dag försöka skapa stamgäster med detaljer, leenden, att se gästen och att försöka omdefiniera den traditionella hotellupplevelsen. De här priserna handlar naturligtvis slutligen om alla medarbetare som genom alla år mött våra gästers önskemål och velat leverera mer. Heja och grattis till alla dem och för det hårda jobb de lagt ner, säger Jonas Stenberg, vd på ESS.

Fler internationella gäster till Ystad

Carina Dillman, vd för Ystad Saltsjöbad hoppas att utmärkelsen ska locka fler internationella gäster till Sverige.
– Att lyckas med vår dröm om att komma med på den här listan handlar naturligtvis om våra medarbetares hårda jobb och vår kultur. Vi hoppas också att denna utmärkelse kan få ännu fler att upptäcka vårt vackra Ystad, säger hon.

Det amerikanska förlaget Condé Nast står bakom bland annat Vogue, Vanity Fair, The New Yorker och inte minst Condé Nast Traveller – världens mest ansedda resemagasin. Condé Nast är verksam på 7 globala marknader med en helt unik position inom reseindustrin.