Annons

K-märkt tar plats i Kista Science Tower

zoom Jens Dolk
Jens Dolk
NYHETER. K-märkt med Jens Dolk i spetsen tar sig an uppdraget att blåsa liv i Kista Science Tower utanför Stockholm. Förutom att bygga en ny restaurang och matkafé tar K-märkt även över reception och konferensanläggning.
Annons

I maj 2025 väntas det nya K-märkt i Kista Science Tower öppna och då är det också premiär för deras nya affärsområde Reception & möten (facility management).

– Hela Kista har tyvärr blivit en lätt döende plats, men nu har alla fastighetsbolag gått ihop för att skaka liv i området. Vasakronan som äger Science Tower är vår partner och vår roll är att vitalisera hela tornet och skapa en vibe, injicera lite puls och låta det dofta av god mat, säger Jens Dolk, vd för K-märkt.

Stora mål med restaurangen

Restaurangen, som just nu byggs om, kommer att ha plats för mellan 500-800 lunchgäster. Efter nästa sommar öppnas också ett matkafé i tornet.

– Vi ska vara bäst i Kista och alla ska komma till oss. Sen vill jag ju att alla i Upplands Väsby också ska komma dit, haha. Målet är att bli den varmaste och godaste platsen i Kista, säger Jens Dolk.

Restaurangen kommer att ha samma tema som K-märkt som ligger i Garnisonen i centrala Stockholm; volym, kvalitet och hållbarhet.

– Det tummar vi aldrig på, det är vår grej. Det blir goda luncher med hållbara råvaror, eget bageri och hemgjord glass och allt det som vi står för. Vi kommer att flytta köket ut i matsalen så att vi kan visa upp vårt hantverk.

Även reception och konferens

Förutom att man ska kunna äta i K-märkt Science Center ska man också mötas av K-märkts personal i receptionen och när man ska ha konferens i byggnaden.

– Idén är att skapa en sömlös upplevelse för fastighetsägaren där man bara behöver ha en kontakt. Och det blir ju samma för slutkunden, där man slipper ha kontakt med olika personer som har hand om maten och mötet. En kontakt, en faktura, säger Jens Dolk.

Att  arbeta i reception är inte helt nytt för K-märkt. Redan i dag arbetar en barceptionist, alltså en kombinerad barista och receptionist på nyöppnade kontoret för företaget Eidra som ligger på Grev Tureplan i centrala Stockholm.

– Det faller sig ganska naturligt för en servitris eller en bartender att ta emot en gäst i en reception, på samma sätt som man tar emot en gäst i en restaurang, menar han.

Ni har ju blåst liv i Garnisonen en gång i tiden – nu ska ni göra samma sak i Kista?

– Ja, det stämmer. Det har gått 10 år sen vi öppnade restaurangen i Garnisonen och då var det bara trist grå betong och en massa statliga bolag där. Tillsammans med fastighetsägaren Vasakronan har vi kunnat ge området liv och med vårt fokus på kvalitet och hållbarhet har det funkat bra. I dag har till och med Happy Socks sitt huvudkontor där. Men har vi gjort resan en gång, så kan vi absolut göra den igen. Vi är så taggade på Kista!

Vilka lärdomar tar ni med er till Kista-projektet?

– En lärdom vi tar med oss är just att skapa den där sömlösa upplevelsen för kunderna – att vi inte enbart står för bra mat och dryck, vi sköter också receptionen och konferensen. Sen inser vi att det kommer att bli svårt att locka Stockholmarna ut till Kista, men då kan vi fokusera på att göra det bästa vi kan för de som redan bor och arbetar där.

Jens Dolk hintar för Besöksliv att det kommer bli mer av facility management för bolaget, och att nästa steg blir C/o K-märkt, som innebär stängda restauranger på olika företag.

– Framtidens anställda ställer nya krav på arbetsplatserna. Företag som erbjuder en vajbig plats och god mat kommer att kunna behålla sina anställda, menar Jens Dolk.

LÄS ÄVEN vår artikel om K-märkts samarbete med Arbetskamraterna