Ett år efter det första hotellet på Upplandsgatan har Stockholm nu fått sitt andra Scandic Go-hotell. Nu är det Kungsholmen som är adressen för en ny satsning med 234 rum i ekonomisegmentet. Precis som hotellet vid Upplandsgatan erbjuder hotellet ett centralt läge, självservice och en hållbar hotellvistelse med miljövänliga materialval. Peter Jangbratt är landschef Sverige på Scandic Hotels.
– Efter pandemin förändrades mönstren för resande, flera omvärldsfaktorer påverkade och sammanföll med att det blev förändrad beläggning på kontoren när fler jobbade hemifrån. Vi hade tagit fram varumärket Scandic Go precis innan pandemin bröt ut men fick ännu större möjligheter att tillsammans med våra fastighetspartners ställa om kontorsfastigheter och göra om dem till hotell, säger han.
Scandic Go i Umeå och Göteborg
Scandic Go riktar sig till en yngre målgrupp som kanske ska gå på konsert eller uppleva kulturevenemang, upptäcka utbudet i en stad och inte primärt hålla sig på hotellet. Peter Jangbratt hörde många engelska röster under invigningen av Scandic Go på Kungsholmen och utländska gäster verkar uppskatta hotellformen.
– I övriga Europa ligger ekonomisegmentet för hotell på 15 procent, i Norden är siffran fem procent. Så det finns fina möjligheter för Scandic Go att växa. Vi har nått ut till precis den målgrupp vi föreställde och det redan från dag ett. Våra medarbetare på Scandic Go-hotellen passar så bra för konceptet och har en bra vibe och kommunikation med gästerna.
Med två framgångsrika hotelletableringar i Stockholm ska Scandic Go etablera sig i fler svenska städer.
– Vi kommer tillsammans med våra fastighetspartners fortsätta konvertera fler kontorsfastigheter till Scandic Go-hotell och redan i början av 2026 så öppnar vi hotell med 100 rum i Umeå och 176 rum i Göteborg. Vi har en plan på sex till tio hotell per år i Norden men även i Tyskland.
LÄS ÄVEN vår artikel inför öppningen av det första Scandic Go-hotellet hösten 2023