Annons

Teateräventyr med tydligt budskap

zoom
NYHETER. Tomteland i Mora och Världsnaturfonden WWF har inlett ett nytt samarbete för skogens skull.
Annons

Tomteland erbjuder rabatterade besök för medlemmar av WWF:s pandaklubb, en klubb för natur och djurintresserade barn. Samarbetet mellan Tomteland och WWF ger fler besökare chansen att lära sig om skogen och hur den bör skyddas. Camilla Collett, vd på Tomteland berättar mer.

– WWF uppmärksammade Tomtelands miljöengagemang och att vi arbetar med våra budskap i det vi kallar äventyren (musikalteater-föreställningarna) på Tomteland. ”Ta hand om naturen, klimatet och djuren, var schysst emot andra och lär av varandra och tro på dig och lär, du är bra som du är” är den ramsa som sammanfattar våra budskap och som också utgör vårt företags värdegrund, säger hon.

En helt sagolik vinter

Tomteland var den första temaparken i Sverige som slutade sälja vatten på flaska och samarbetet med WWF ger ytterligare möjligheter att nå ut med Tomtelands miljöbudskap. I teateräventyren får barnen bli delaktiga i att skydda skogen och uppmärksammas på hur viktigt det är att ta hand om naturen. Camilla Collett tycker om alla säsonger på Tomteland men ser särskilt mycket fram emot vinterns föreställningar.

– Vissa sagofigurer bor här året om men till varje säsong kommer nya spännande sagofigurer och hälsar på. Till vintern ser jag fram emot de pampiga finalföreställningarna i Trollrike med Kung Bore och vinterdrottningen i spetsen. Vintertid har vi också mycket ljuseffekter och ljusdekorationer och eldar och marschaller som spär på myskänslan. Besöken i tomten och tomtemors hus kommer också bli magiska. Sedan ser jag fram emot alla nya spännande äventyr i Drakland med de, numera, fem drakarna och Eldfolket som gör eldkonster och dansar i Förtrollade skogen. Det kommer att bli en helt sagolik vinter på Tomteland i vinter, säger hon.

LÄS ÄVEN Besökslivs reportage från Tomteland julen 2022