Annons

Järvsöbacken prisas för engagemang och satsningar

zoom FOTO: Järvsöbacken
FOTO: Järvsöbacken
NYHETER. Fjolårets storsatsningar och det fina engagemanget i byn är två bidragande orsaker till att Järvsöbacken tog hem utmärkelsen Årets skidanläggning, enligt vd:n Peter Augustsson.
Annons

När Svenska skidanläggningars organisation, SLAO, i helgen utsåg Årets skidanläggning 2024 var det Järvsöbacken i Hälsingland som fick ta emot utmärkelsen.

– Det är en stor ära så klart. Och det är roligt att bli uppmärksammad av branschen, säger Peter Augustsson, vd för Järvsöbacken.

Inför säsongen 2023/2024 genomförde Järvsöbacken en storsatsning med investeringar på omkring 100 miljoner kronor och skapade ett nytt skidområde med tre nya nedfarter och ännu en 6-stols expresslift. Satsningen är en av orsakerna till att Järvsöbacken i år fick utmärkelsen Årets skidanläggning, tror Peter Augustsson.

– Vi blev ett mer komplett skidområde. Vi har nu 23 nedfarter som lockar framför allt barnfamiljer från hela landet. Det är roligt att vår investering och satsning uppskattas så mycket av våra gäster. En annan viktig faktor bakom utmärkelsen och Järvsöbackens framgång är alla mina kollegor och de andra företagarna här på berget som gör ett fantastiskt jobb varje dag, säger han och fortsätter:

– Och jag vill också lyfta alla bybor som träffar och välkomnar gästerna i byn. Vi skapar tillsammans en fin helhetsupplevelse för våra gäster.

Mål: Att alltid bli bättre

Peter Augustsson, som kan se tillbaka på en rekordsäsong ifjol, har goda förhoppningar om att även årets säsong ska bli riktigt bra. Bokningsläget för boendet ligger i dagsläget 20 procent över nivån vid motsvarande tid i fjol. Särskilt perioder under den klassiska lågsäsongen har blivit snabbt uppbokade.

– Eftersom Järvsö inte ligger så långt bort från södra Sverige är det lätt att komma hit över långhelger även när skolbarnen inte har lov. Och den typen av semester ser vi har ökar hos oss, säger han.

Vad har ni för nyheter inför den här säsongen?

– Vi ökar satsningen på snösystemet och pistmaskinerna för att kunna säkerställa bra underlag i backarna under en längre period. Vi öppnar också några nya boenden och gör en hållbarhetssatsning som innebär delar av skidanläggningen får ny LED-belysning som kommer minska energiförbrukningen för belysningen. Även inomhus samt i alla garage och lifthus byts all belysning till LED.

Hur ser era mål ut framåt?

– Att alltid bli lite bättre.