Annons

Marholmen laddar för jul och nyår

zoom Alexandra Wastesson
Alexandra Wastesson
NYHETER. I år har hotellet och restaurangen på Marholmen för första gången öppet över nyår. Besöksliv hörde av sig till hotellchef Alexandra Wastesson inför vintersäsongens firande.
Annons

Marholmen, som ligger i Roslagens skärgård, erbjuder många olika slags boenden och har ett stort utbud av aktiviteter året runt. Sedan Besöksliv var på plats förra vintern har det hänt mycket på ön. Alexandra Wastesson berättar.

– Våra fem mindre villor har totalrenoverats och framför allt har juvelen i vår krona, jugendvillan från 1915, Villa Berg, varsamt renoverats tillbaka till sin forna glans. Den kan bokas exklusivt för konferenser, privata grupper och firanden av alla slag. Här finns en egen värd/värdinna som tar hand om sällskapet under vistelsen och matkreatörerna Loén står för matupplevelsen. Under sommaren byter Villa Berg skepnad till badhotell för individuella gäster, säger hon.

Och nu står julen strax för dörren, berätta om julen hos er.

– Miljön på Marholmen är magisk alla årstider och det är en perfekt plats för sammankomster med familj och vänner där ingen behöver stå i köket utan man kan fokusera på att umgås med exempelvis kallbad, bastu och spa, naturpromenader eller pingis. Eller varför inte grilla kolbulle över öppen eld med barnen?

Vad är viktigast när det gäller att ta hand om gäster under julhelgen?

– Vi vill att det ska kännas som hemma fast det är borta, oavsett om du kommer ensam eller med sällskap. Miljön tillsammans med värdskap och måltidsupplevelsen gör julen och ger oförglömliga minnen.

Finns det några speciella nyheter i år som du vill lyfta?

– I år så har vi för första gången hotell och restaurang öppet på nyår. Våra nyårspaket sålde slut jättesnabbt, vilket vi är otroligt glada för, och vi ser mycket fram emot att få fira tillsammans.

Och vad är mest populärt på julbordet?

– Marholmens Vinterbord med julens smaker består av ett urval av portionsbitar som är speciellt utvalda av vårt köksteam. Man väljer fritt bland munsbitarna utifrån sina egna favoritsmaker för att kombinera sin egen smakupplevelse. En favorit är rökt älghjärta med lagrad balsamvinäger, syltad ingefära och grönpeppar. Den är magisk!

Har ni behövt anpassa era erbjudanden eller koncept efter någon viss efterfrågan det senaste året?

– Vi noterar att kallbadstrenden håller i sig och att våra gäster verkligen omfamnar den, så vår 7° Bad & Bastu blev verkligen ett perfekt komplement till våra övriga bad och spaupplevelser. När vi i höstas hade ett stort event som hyrt hela ön och bäddarna inte räckte till så hyrde vi in husbilar till våra ställplatser. Det är exempel på hur vi tänker flexibelt och anpassar oss utifrån våra gäster och kunders behov.