– Den är unik mot övrigt utbud, säger krögaren.
Entreprenören och krögaren Pontus Frithiof fortsätter med gasen i botten. Senaste tillskottet i repertoaren är restaurangen Little Italy på Arlanda tillsammans med koncernen Nordrest – den andra i raden för parterna. Restaurangen, som öppnade 19 november, riktar sig till hela familjen med sina välkända, italienska smaker och en amerikansk knorr:
– Vi har skapat en meny som tilltalar många och innehåller både italienska klassiker och rätter med en twist från New York. Du kan välja mellan säkra kort som pasta carbonara, pizza salame eller en klassisk NYC Burger. Signaturrätter som ravioli ”Osso Buco style”, porchettaburgere och den välkända och numera trendiga italienska smörgåsen ”schiacciata” gör menyn unik mot övrigt utbud på Arlanda, säger Pontus Frithiof i ett pressmeddelande.
Erfaret team i spetsen
Den som besöker Little Italy kan förvänta sig snabb service – maten hämtas nämligen direkt hos kockarna. Bakom service-spakarna står restaurangchef Emma Berthas som har en gedigen bakgrund från Görvälns slott, Teaterbaren och Sabis. Den kulinariska delen av verksamheten leds av köksmästaren Konstantinos Manousaridis, med bland annat Grand Central på sitt cv.
– Vi ser att Little Italy är ytterligare ett starkt och kvalitativt tillskott av fast food som behövs på Arlanda, säger Thomas Dahlstedt, vd och grundare av Nordrest, i ett pressmeddelande.
Varm känsla i fokus
Det visuella konceptet för Little Italy är skapat av Gaia Studio, designstudion bakom inredningen av Frithiofs andra restaurang på Arlanda, La Girafe. Interiören går i rubyrött och koboltblått med jordnära toner för att skapa en både inbjudande och trygg känsla. Material som terrazzogolv, röd marmor, läder och träpaneler ska förena värme med elegans.
Little Italy har öppet alla dagar och rymmer 62 sittplatser samt 5 barplatser.
Läs mer: Pontus Frithiof öppnar ”Fabriken” i Nacka Strand och Pontus Frithiof om nyckeln till framgång