Cecilia Jönsson förverkligade sin dröm om att starta och driva eget kafé och öppnade Inez & Greta, uppkallat efter Cecilias farmor och hennes mans farmor i slutet av 2022. Och mycket har hänt sedan Besökslivs intervju med henne i augusti 2023.
– Sedan ni var här har vi utökat och renoverat ett rum till. Vi har tagit inspiration av att byggnaden är en gammal skola och gjort en upphöjd plats där det står en kateder och ett fint alfabet på vägen. Rummet går i härliga rosa toner och vi har utökat med ungefär 20 platser. Vi har också byggt möbler till vår uteservering vilket har blivit jättefint och populärt, men vi är inte färdiga utan har fler planer på att göra den både större och mysigare, säger hon.
Croissantsemla och kremla
På Inez & Greta är det full semmelsäsong. Just nu serveras bland annat kremla (kanelbulle som en semla), wiener-semla, croissantsemla och lyxsemla (en mindre semla med extra kanderade mandlar) och redan efter annandag jul var det dag att börja med semlorna.
– Det är nog en lite oskriven lag inom bageribranschen att man börjar då. Efterfrågan från kunderna kan komma redan innan jul även om en del tycker det är för tidigt med att börja på annandag jul. Men någon vecka in i januari ökar intresset för semlan och fortsätter mer och mer fram till fettisdagen. En semla är en semla, men vi har sett att det finns ett intresse och efterfrågan på de nyare varianterna. Det är vårt första år med lyxsemlan och den säljer ut väldigt snabbt, säger hon.
”Våga drömma!”
Cecilia Jönsson, som bytte karriär och utbildade sig till konditor innan hon öppnade sitt eget ställe tipsar andra som är sugna på att göra något liknande att våga ta hjälp av andra inom de områden man kanske inte behärskar eller hinner göra.
– Det kommer att bli mycket jobb och det är bra att vara förberedd på det. Men det är värt det om man har en dröm och passion. Våga drömma och tro på drömmen. Jag försöker följa devisen ”inget är omöjligt det omöjliga kan bara ta lite längre tid.”.