Annons

Snabb expansionstakt för Brillo Pizza

zoom Daniel Nordström, vd på Brillo Pizza.
Daniel Nordström, vd på Brillo Pizza.
NYHETER. Behöver stockholmarna ytterligare en pizzabar? Om du frågar Brillo Pizzas vd Daniel Nordström blir svaret: Absolut! Snart öppnar de två nya restauranger i Stockholm – sen väntar fler svenska städer.
Annons

Bra mat, till bra pris i en mysig miljö med samma känsla som på de klassiska pizzahaken i New York – det är vad Brillo Pizza vill erbjuda sina gäster. De nya restaurangerna på Sveavägen och Norra Stationsgatan blir den sjätte respektive sjunde på bara fyra år.

– Hamburgertrenden exploderade för ett par år sedan och nu ser vi detsamma för pizzan. Vi är ett väldigt pizzalojalt folk. Pizza är lika folkligt som Allsång på Skansen, säger Daniel Nordström, vd på Brillo Pizza.

Sedan han tillträde i juni 2024 har fokus varit på tillväxt och att utveckla restaurangens koncept. Bland annat har sallader och snacks adderats till menyn.

Inte bara på födelsedagen

– Vi vill att gästerna ska komma hit för schysst häng, oavsett om det är för lunch, middag eller en snabbare AW. Det är pizza, det är sallader, det är rättigheter och snacks. Det blir en skön stämning, säger Daniel och fortsätter berätta om sin mission om att möjliggöra restaurangbesök för fler:

– Vi har en väldigt bra prisbild. Många privatpersoner har det tufft ekonomiskt just nu och för en familj med två vuxna och två barn kan en middag med dryck ute lätt landa på omkring 2 000 kronor. Jag vill inte att restaurangbesök ska vara något du bara unnar dig på din födelsedag.

Hos Brillo Pizza finns pizzorna i flera olika storlekar, alla är sliceade och passar bra som ”share-food”.

– Barn får gratis mjukglass efter middagen och en flaska vin kostar 199 kronor. Det ska inte behöva skena iväg, säger han.

Snabb expansionstakt framåt

Sedan den första Pizza Brillo öppnade 2021 har fyra till restauranger tillkommit. I mitten av mars öppnar den sjätte på Sveavägen och första veckan i juni väntas den sjunde slå upp på Norra Stationsgatan.

– Vi har en bra expansionstakt som jag vill behålla framåt. Jag ser många möjligheter för bolaget att utvecklas i Stockholm och även utanför. Härnäst tänker jag mig något söder om stan, men sedan även utanför Stockholm. Då med fokus på stora städer och studentstäder.

Vilken är den bästa pizzan?
– Min personliga favorit är svamp och gruyère-pizzan. Det är god, smakrik ost, mycket persilja och bra crunch. Den känns liksom lättsam att äta. Precis som det ska vara hos oss.