”Jag står och stampar som en galopphäst innan vi öppnar”
KARRIÄR. Efter flera år som hovmästare på KB i Stockholm tar matsalsprofilen Anders Scharp över som ny restaurangchef på Bomans Hotell i Trosa. En plats han känner väl, som tidigare ägare av Trosa Stadshotell.
Italiensk Manhattan-twist på Arlanda
NYHETER. Pontus Frithiof har nu slagit upp portarna till sin nya restaurang, Little Italy, på Arlanda Terminal 5. – Den är unik mot övrigt utbud, säger krögaren.
”Drop in-bröllop är en bra affär”
NYHETER. 2024 var ett år av bröllopsyra för Stockholm Meeting Selection. 262 par valde att gifta sig via verksamhetens drop in-koncept – ett rekord som ska slås 2025, hoppas kommersiella chefen Vanja Vilbern.
Cliff Barnes lanserar egen gin
NYHETER. Cliff Barnes har varit trotjänare i Stockholms krogvärld sedan 1995. Nu lanserar den populära restaurangen sin egen London dry gin från bränneriet under systerrestaurangen Sue Ellen.
Julstämning kring skidliften
NYHETER. Skidorten Stöten skapades 1976 och har vuxit stadigt sedan dess, inte minst tack vare stora investeringar. Och det finns inga planer på att dra ner på tempot – tvärtom.
Mellbystrands Camping tar över Hallandsgården
NYHETER. Kusinernas tankar på en campingverksamhet började på en släktträff och resulterade i en etablerad och populär sommardestination. Nu förvärvar ägarna av Mellbystrands Camping närliggande hotellet Hallandsgården.
En vägvisare för svensk besöksnäring
NYHETER. Visita, BFUF och Hotell- och restaurangfacket har tagit fram en global trendatlas tillsammans med strategibyrån Quattroporte.
Besöksservicedagarna blickar framåt
NYHETER. Vartannat år arrangerar Visita Besöksservicedagarna – en konferens med syfte att samla branschen för inspiration, kunskapsutbyte och nätverkande. Den 19–20 november var det dags igen.