Annons

”Vi är beredda att satsa på framtiden”

zoom Annelie Persson
Annelie Persson
KARRIÄR. Annelie Persson tar med sig många kloka insikter från resenäringen i sin nya roll som general manager för ProfilHotels Aveny i Umeå.
Annons

Grattis till nya jobbet! Vad fick dig att tacka ja?

– Tack! Jag drev hotell i Bryssel för många år sedan, vilket var något av det roligaste jag gjort. Sedan har jag varit i resenäringen däremellan och jobbat mot och med hotell, men inte på. När den här möjligheten dök upp blev jag väldigt sugen på att komma tillbaka.

Du har många års erfarenhet från resebranschen, både från regional turismutveckling och resebyråverksamhet. Vilka erfarenheter tar du med dig in i din nya roll?

– Jag har sett hotellen från ett annat perspektiv, det tror jag är jätteviktigt. På regionen arbetade jag bland annat tillsammans med destinationsbolagen för att hjälpa hotellen med affärsutvecklingsfrågor och under resebyråtiden var jag ju själv kravställare gentemot hotellen.

Du klev in i rollen som general manager under hösten, i en tid av utmaningar, som nu också ser ut att fortsätta. Hur ser du på det?

– Ja, det är en oviss omvärld, men vi känner att vi har goda framtidsutsikter. Vi ska snart renovera hotellet, vilket visar att vi är beredda att satsa på framtiden. Jag tror att folk vill och behöver fortsätta lysa upp sin vardag genom att bo på hotell och äta på restaurang även om det är mörkt och dystert runtomkring, säger Annelie och fortsätter:

– Affärsresandet har också förändrats. Det kommer att se annorlunda ut framöver, men behovet finns och kommer att kvarstå även om själva resemönstret förändras.

Vad blir viktigast i ditt uppdrag?

– Som ansvarig på hotellet är det nog att ge mina medarbetare förutsättningarna för att nå sin fulla potential. De är ett fantastiskt gäng. Att möjliggöra för alla att komma till sin rätt i sina respektive roller och trivas tror jag är viktigt. Då spiller glädjen över på gästerna som kommer tillbaka till oss, vilket också syns i siffrorna.

Rekrytering är ju en av näringens svåra uppgifter just nu. Hur ska vi locka fler till branschen?

– Det är en svår fråga. Det har förändrats så mycket nu under pandemin, och många har upptäckt andra vägar. Jag tror att det är viktigt att synliggöra det fantastiska med att jobba inom hotell och restaurang – den direkta tillfredsställelsen man får av glada och nöjda gäster.