Kökschef Billingehus
Belvar is a global hotel management company with a Norwegian Head Office and currently operates Moxy Hotels, Courtyard by Marriott hotels and First Hotels. Belvar also owns and operates its own brands: First Hotels, Gård Taste Scandinavian restaurants and X Meeting Point.
First Hotels is a leading collection of hotels with 60 unique hotels centrally located in Sweden, Norway, Denmark and Iceland (www.firsthotels.com) . First Hotels is committed to providing quality experiences and individual choices. All our hotels offer a unique atmosphere and singular sense of style.
We want to be a leader within hotel development, and offer an element of surprise, while at the same time caring for our employees, customers and guests. If your main focus is people then you are the one we are looking for. ”The next best thing to staying here is working here”
First Hotel Billingehus i Skövde är vackert beläget på toppen av Billingen, med panoramautsikt över Skövde. Anläggningen erbjuder, tillsammans med de magnifika omgivningarna, ett brett utbud när det gäller aktiviteter och konferensmöjligheter. I direkt anslutning till hotellet ligger Billingens fritidsområde som är en arena för rekreation och motion. På fritidsområdet, som även är ett officiellt Vasaloppscenter, finner ni bland annat spår för längdskidor, utegym, promenadstråk, mountainbikespår, löpningsspår, vandringsleder, slalombacke, isbana, utomhusbad och en stor naturlekplats för barn.
På Billingehus i Skövde söker vi nu en resultatinriktad driven och kreativ kökschef, som vill vara med på en resa med stor satsning och en ljus framtid.
Köket är hotellets hjärta och som kökschef på Billingehus är du en viktig nyckelperson. Här serveras alltifrån dagens lunch till större konferensmiddagar för över 400 personer. Maten lagas med hjärtat och med noga utvalda råvaror. Du ansvarar för ett team på 5 -6 heltidsanställda kockar samt extra personal under större arrangemang.
Vi ser gärna att du har erfarenhet från större konferenshotell eller liknande med erfarenhet av strategiskt arbete och kostnadskontroll. Du planerar och schemalägger personal i paritet mot omsättning. Till din hjälp har du F&B manager som du också rapporterar till.
Du är ytterst ansvarig för verksamheten i köket inklusive prognos, budgetarbete samt egenkontroller.
Du trivs i ett högt tempo och deltar i den dagliga driften. Du är van att jobba med kalkyler och har förståelse för lönsamma affärer.
Du ingår i hotellets avdelningschefsgrupp.
Kvalifikationer:
- Trygg ledarstil
- Ledarerfarenhet
- Analytisk förmåga
- God kunskap i matlagning samt livsmedelshantering
Personliga egenskaper:
- Energisk/Motiverande
- Självständig/Samarbetsvillig
- Lösningsorienterad
- Karismatisk
Vi erbjuder:
En arbetsplats med positiv anda och härliga kollegor
Goda karriärmöjligheter inom First Hotels
Personalpriser på alla våra hotell
Ett växande hotell och restaurang med spännande utveckling
Tjänsten är 100% och en tillsvidareanställning där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Arbetstiderna följer verksamheten och det förekommer även en del kvällar och helger. Tillträde enligt överenskommelse
Du rapporterar till Food & Beverage Manager
Vid frågor om tjänsten tveka inte att kontakta sofie.ringstal@firsthotels.se
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum
Vi ser framemot att höra från dig, Lycka till önskar Sofie & Team Billingehus!