Annons
Annons

Souschef

Restaurangverksamheten på Läckö Slott

Är du den nyckelpersonen vi söker till vårt restaurangteam?
Ta chansen att jobba på Sveriges vackraste arbetsplats med måltiden, kulturarvet och den vackra naturen ständigt närvarande. Vår restaurang är belägen i Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset som färdigställdes 2013. Huset är en symbolisk gåva till Kronprinsessan Victoria på hennes 30-årsdag och inrymmer restaurangkök, matsal, InfoPoint/reception, 15 st övernattningsrum, samt en utställning i naturum Vänerskärgården. Vår måltidsverksamhet hämtar inspiration från den nära omgivningen. Det klassiska köket, fina lokala råvaror samt den unika Slottsträdgården skapar en röd tråd där det anrika Läckö Slott står som inspiration och scen för våra måltidsupplevelser.

Från våren 2025 öppnar vi vår verksamhet i helt egen regi då Stiftelsen Läckö Slott binder samman de olika verksamheterna till en helhetsupplevelse för våra besökare. Vi ser fram emot att kunna utveckla vår destination och här är rollen som souschef en viktig del i resan framåt!

Beskrivning av tjänsten
Vi söker nu en passionerad souschef som vill vara med och skapa fantastiska måltidsupplevelser hos oss! Är du en driven person med ett genuint intresse för gastronomi och har ett kunnande kring matkvalitet? Då kan detta vara rätt roll för dig!
Som souschef ansvarar du för den dagliga driften i köket tillsammans med dina kollegor. Du säkerställer att arbetet flyter smidigt och har en inbjudande ledarskapsstil. Tillsammans med köksmästaren ansvarar du för att avdelningen når sina mål. Du arbetar tätt med dina kollegor och strävar alltid efter att skapa den bästa möjliga upplevelsen för våra gäster.

Dina huvudsakliga arbetsområden
• Vara en del av kökets dagliga drift och schemaläggning tillsammans med köksmästaren
• Viss kontakt med leverantörer och varubeställning
• Utveckla och skapa nya, spännande menyer baserade på säsong och tradition
• Du finns till stöd för kalkylering och kontroll av råvarukostnader för att optimera kökets lönsamhet
• Säkerställa hög kvalitet på livsmedelshantering och följa gällande hygienrutiner
• Systematiskt arbetsmiljöarbete för att upprätthålla en säker och trivsam arbetsmiljö
• Följa upp gästfeedback och arbeta aktivt för att förbättra gästnöjdheten
• Utveckla måltiderna utifrån hållbarhet, lokala och/eller ekologiska råvaror

Om dig
Vi söker dig som har en stor passion för matlagning och en naturlig fallenhet för ledarskap. Du trivs i en dynamisk miljö och har förmågan att inspirera både gäster och medarbetare i din gärning. Du är också prestigelös och redo att stötta i alla delar av köket och restaurangen vid behov.

Kvalifikationer
• Minst två års erfarenhet som kock eller i en liknande gastronomisk roll inom restaurangbranschen
• Goda kunskaper i köksekonomi, råvarukalkylering och kostnadskontroll
• Erfarenhet av, och förmåga, att arbeta med att skapa menyer utifrån hållbarhet, lokala och/eller ekologiska råvaror, som både imponerar och överraskar våra gäster
• Goda ledarskaps- och samarbetsförmågor
• Kvalitetsmedveten, innovativ och ständigt på jakt efter förbättringar
• Mån om medarbetarnas arbetsmiljö och hälsa
• Flexibel att arbeta kvällar och helger när så krävs. Kvälls- och helgarbete ingår i tjänsten, med schemaläggning anpassad efter verksamhetens behov samt säsong.

Vi erbjuder
• Fantastiska arbetsomgivningar med närhet till Läckös natur- och kulturarv
• Ett team med entusiastiska medarbetare i ett av landets finaste besöksmål
• En dynamisk arbetsmiljö med utvecklingsmöjligheter
• Bra personalförmåner såsom friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring samt viss möjlighet till flexibla arbetstider i samråd med arbetsgivaren.

Omfattning: 100%
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Placeringsort: Läckö, Lidköping
Startdatum: Våren 2025, enligt överenskommelse
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.

Kontakt
Henrik Nuñez Fredriksson, Hotell- och Restaurangchef – henrik.fredriksson@lackoslott.se Stiftelsen Läckö Slott, 531 99 Lidköping, tel växel 0510-48 46 60

Ansökan
Välkommen med din ansökan, innehållande personligt brev och CV. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag! Senaste inlämningsdatum är 20 mars 2025.

Skicka din ansökan till henrik.fredriksson@lackoslott.se märkning ”Souschef”.

Läs mer om Stiftelsen Läckö Slott på lackoslott.se

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02