Annons

Anrika Savoy fylls åter med liv och stjärnglans

zoom Martin Huberman, Lisette Jönsson, Oscar Lundquist
Martin Huberman, Lisette Jönsson, Oscar Lundquist
NYHETER. “Vi ses på Savoy!” Nu kan Malmöborna återigen använda den historiska frasen, då Elite Hotel Savoy i Malmö återinviger Savoy Bar och Restaurang.
Annons

Savoy har haft många ägare och namn under åren och har till och från varit en av Malmös bästa och mest välkända festlokaler. Men de senaste fyra åren har restaurangen endast fungerat för frukostservering för Elite Hotel Savoys gäster samt för privata evenemang. Fram tills nu. Fredagen den 6 september öppnades återigen dörrarna för Malmöborna, den här gången i hotellets egen regi.

Tradition och flärd

Idén föddes tidigt i somras, då Lisette Jönsson, hotelldirektör på Elite Hotel Savoy sedan i april 2024, inledde en dialog med Martin Huberman, DJ, arrangör och artistbokare och Oscar Lundquist, med erfarenhet inom marknadsföring, projektledning och som DJ. De båda är numera anställda som ansvariga för event och musik.

– Jag och Oscar har tidigare haft en del kontakt genom åren och när vi i somras började prata så kom vi snabbt fram till att när den här möjligheten ges så ska vi greppa den, säger Lisette Jönsson.

– Elite Hotel Savoy med dess anrika historia förtjänar att återigen fyllas med liv och stjärnglans. Vi tror att det startar med att öppna upp dörrarna för Malmöborna och bjuda in till en värld full av tradition och flärd samtidigt som vi också vill att vårt moderna Malmö speglas tillsammans med internationella influenser.

Vilken roll kan Savoy spela för Malmös uteliv 2024?

– Vi har analyserat utbudet i Malmö och har sett att det saknas något för en mognare publik efter midnatt. Det utrymmet vill vi fylla. Vi kommer att ha öppet till klockan två både fredagar och lördagar, så att ingen ska behöva gå hem tidigare än man vill.

Vad kan gästerna förvänta sig?

– På fredagar satsar vi på en klassisk after work. Det är vad Savoy är känt för sedan tidigare och är efterlängtat av Malmöborna. Oscar kommer att spela skön housemusik. Vi tror att det lockar en något äldre och medveten publik och vi hoppas få välkomna många ”gamla” stamgäster tillbaka till huset. På lördagarna öppnar vi klockan 21. Då är Martin DJ och spelar soul och R&B. Nu på lördag kör han sitt redan mycket populära koncept Heartbreak hotel, vilket vi tror tilltalar en lite yngre publik, runt 30 år.

Vilken typ av mat erbjuder ni?

– Det kommer att finnas mycket gott att äta. Vi erbjuder små- och mellanrätter, till exempel ostron, sotad tonfisk, klassisk tartar och en välfylld charkmeny. Nu när det varit stängt så länge vill vi börja försiktigt. Vi kommer att ha öppet på fredagar och lördagar för att se vad som efterfrågas. Målet är att ha öppet fler dagar i veckan, men om det blir en restaurang eller i form av fler event får tiden utvisa.

– Vi ser oss nu om efter en köksmästare till huset. Jag vill gärna att den personen får känna sig involverad att vara med att ta maten och upplevelsen till nya höjder tillsammans med oss.

Kommer gamla stamgäster att känna igen sig från förr?

– Absolut. Det sitter i väggarna på Savoy, känslan och atmosfären vill vi inte ändra och vi har till och med fått tillbaka några mycket duktiga bartenders som tidigare jobbat här och skapat magi bakom baren.

Hur landade ni i namnet Savoy?

– Under åren har det funnits olika koncept och restauratörer här, men i folkmun har det hetat att “vi ses på Savoy”. Varför krångla till det?