Annons

Återträff för unga branschstjärnor

zoom Isak Leima, Rakel Wennemo och Love Dahl FOTO: Patrik Wirén
Isak Leima, Rakel Wennemo och Love Dahl FOTO: Patrik Wirén
NYHETER. Under en långlunch på Långbro Värdshus i Stockholm fick tidigare års branschstjärnor tillfälle att utbyta erfarenheter med varandra. Besöksliv var med under en träff som ska bli årligen återkommande.
Annons

Årets unga branschstjärna delas ut varje år av Visita Stockholm & Gotland, en av Visitas fem regionavdelningar. Tre vinnare tilldelas, förutom den hedrande utmärkelsen, även en prissumma som i år är 75 000, 50 000 och 25 000 kronor.

Några som vet hur det känns att vinna är 30-årige Isak Leima, concierge på Grand Hôtel, 25-årige Rakel Wennemo, som driver Celeste och Etoile samt 24-årige Love Dahl, som arbetar på Plais men även jobbar som konsult.

Besöksliv träffar trion i samband med en nyinstiftad träff för tidigare års branschstjärnor. Alla tre är överens om att utmärkelsen varit betydelsefull.

– Det finns en stor stolthet i att bli uppmärksammad på det viset. För mig innebar det också att jag fick möjligheten att resa till New York och se alla hotell jag läst så mycket om, minns Isak Leima, som fick priset 2021.

En boost för självförtroendet

För kocken Love Dahl blev priset en bekräftelse på att han valt rätt väg i livet.

– Det blev en motivation för mig att fortsätta med det jag gör, säger han och Rakel Wennemo instämmer.

– Det var också en boost för självförtroendet och ett bevis för att det man gör faktiskt betyder någonting.

Tidigare under dagen har de bland annat lyssnat på och inspirerats av Helena Lundqvist från Ett Hem och Fredrik Eriksson som driver Långbro Värdshus.

– Det var häftigt att få komma hit, det är verkligen ett anrikt ställe, säger Love Dahl som aldrig tidigare varit här.

“Ett självklart val”

Vad var det då som fick de tre stjärnorna att söka sig till besöksnäringen? Isak Leima säger att han halkade in på ett bananskal 2016 och att hotellbranschens alla möjligheter får honom att vilja stanna kvar. Rakel Wennemo har liknande erfarenheter av restaurangvärlden.

– Man lär sig alltid nya saker, säger hon.

Love Dahl har lagat mat sedan han var liten.

– Det har alltid varit mitt stora intresse och idag känns det som ett självklart val. Alla dagar är så olika, säger han.

Även Visitas övriga regionavdelningar erbjuder lokala stipendier. Här kan du se en lista över regionala stipendier och hitta nomineringsblanketter till Årets unga branschstjärna.

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!