Backstage Hotel på Djurgården i Stockholm har utökat verksamheten med bar, brasserie och ett kafé som tillsammans bildar Backstage Zone. Här kan både artister och gäster äta och bo nära områdets alla museer, kultur och musikupplevelser.
Sandra Miller Kinge är program- och marknadschef på Cirkus Venues som äger Backstage Hotel och berättar om gästresponsen sedan hotellet invigdes för ett par år sedan.
– Backstage Hotel är ett spännande och personligt hotell. Framför allt får vi fin feedback kring det personliga bemötandet, den fantastiska inredningen, att det känns som hemma och den otroliga maten som serveras. Vi är också otroligt stolta över det vi inte alls kan prata om… Exempelvis hur sviten är en viss artists favorit-loge vid konserter på Djurgården, hur en annan svit är den självklara destinationen för en viss internationell artist och dess stora middagssällskap efter gig och hur en affärsman valde att hyra en hel del av hotellet som en villa för både fest och övernattning. Nu har vi äntligen också utökat med en riktigt bra hotellbar, säger hon.
Fantastisk smörgåstårta och magisk tryffelmajonnäs
I samma byggnad som nya Backstage Zone ligger ABBA the Museum och andra stora turist- och besöksattraktioner som Gröna Lund, Cirkus och Skansen ligger nära. Besökarna på Backstage Zone kan ta en fika, äta eller få en musikupplevelse på i Backstage Bar. Här ligger också Visitors Bistro och den nya restaurangen Backstage Brasserie.
– Backstage Hotel har nu vuxit från att bara vara ett hotell med bra service och god mat till att få ett eget brasserie, en egen bar och dessutom ett kafé. Alla älskar en hotellbar och vi har plockat en del matfavoriter från gästerna genom åren som en fantastisk smörgåstårta, vår kända biffmacka och en slider med magisk tryffelmajonnäs.
Backstage Zone, som invigdes den fjärde april har haft DJ-kvällar och after works och haft en ständig puls av besökare till Djurgården.