Nu är det bara två veckor kvar till Sverige och team Sebastian Gibrand ska tävla i Europeiska Bocuse D’or, för att förhoppningsvis gå vidare till världsfinalen i Lyon.
Finalen som vanligtvis äger rum i januari har på grund av coronapandemin flyttats fram till 1-2 juni 2021.
– Är det någonting man lärt sig under den pågående pandemin är det att vara flexibel. Vi har full förståelse för att tävlingarna flyttas fram, säger Sebastian Gibrand, Sveriges representant i Bocuse d’Or i en kommentar.
Sebastian Gibrand kom 2019 på en andra plats i Bocuse D’or, men vann kockprogrammet Kockarnas kamp i TV4 samma år. Sebastian Gibrand stod även för maten på Nobelfesten 2019.
EM går av stapeln i Tallinn den 15-16 oktober. Sverige tävlar dag ett och får vänta till eftermiddagen den 16 oktober för att få resultatet. En plats bland de tio bästa säkerställer deltagande i VM i Lyon.
I det svenska teamet ingår Sebastian Gibrand tillsammans med coach Jonas Dahlbom och commis/assistent Jakob Persson.