Annons

Bröderna Olsson vinner Värmlands turismpris

zoom Prisvinnarna Mattias och Andreas Olsson.
Prisvinnarna Mattias och Andreas Olsson.
NYHETER. Bröderna Olsson fortsätter att sätta Värmland på kartan. För det tilldelades de Värmlands Turismpris 2024. "Det känns jätteroligt och hedrande", säger Mattias Olsson.
Annons

Under 25 år har bröderna Mattias och Andreas Olsson byggt upp en framgångsrik affär inom mat, dryck, musik och evenemang i Värmland. Genom mötesplatser som Olssons Brygga, Olssons Bazar, nya boutiquehotellet Fratelli och festivaler som Arvika Hamnfest och Kajen, belönas de nu med Värmlands Turismpris 2024 – ett initiativ från Visit Värmland.

Det känns jätteroligt och hedrande. Det ger en respons på allt arbete vi lägger ner, och har lagt ner de senaste 25 åren, säger Mattias Olsson, vd och ägare Bröderna Olsson, i ett pressmeddelande.

“En otroligt viktig komponent” 

Visit Värmlands motivering till vinsten har flera bottnar. Destinationsplattformen framhäver bland annat att Olssons gedigna erfarenhet och starka vision – präglad av innovation, passion och hög kvalitet – attraherar både lokalbefolkning och besökare.

– Bröderna Olsson är en otroligt viktig komponent av det som är den värmländska besöksnäringen och det vill vi hylla. Det är extra roligt att få tilldela priset till en aktör som har varit verksam i branschen under många år och som hela tiden med förnyad kraft vågar testa nya arenor, säger Mia Landin, vd på Visit Värmland, i ett pressmeddelande.

Med en koncern som består av 60 anställda, fyra restauranger, festivaler, hotell, caféer, catering och event fortsätter bröderna att expandera sin verksamhet. Som vinnare av Värmlands Turismpris har Mattias och Andreas Olsson dessutom tilldelats en check på 10 000 kronor, vilken kommer att användas för att vidareutveckla företaget.