Annons

Citybox Hotels tar plats i Stockholm

zoom Citybox Hotels öppnade i Sverige i mitten av juni. Foto: Pressbilder
Citybox Hotels öppnade i Sverige i mitten av juni. Foto: Pressbilder
NYHETER. I en tid då hotellen i allt större utsträckning vill vara själva destinationen går norska kedjan Citybox Hotels i motsatt riktning. Nu har de öppnat dörrarna till sitt första hotell i Sverige – och fler etableringar är att vänta.
Annons

Dagen efter öppningen i mitten av juni möter Besöksliv hotellchefen Frida Larsson på det nya hotellet, som rymmer 104 rum fördelade på tre våningsplan. Hon beskriver Citybox Hotels som en modern kedja med fokus på interiör, design och smarta digitala lösningar som terminalen där gäster själva kan checka in.

– Men vi är också väldigt prisvärda och vänder oss i huvudsak till de som inte vill lägga hela sin budget på boendet. Vår kärnmålgrupp är 25-34 år och vill framför allt uppleva staden de befinner sig i, säger hon.

Digital tavla ger restaurangtips

Den väl tilltagna lobbyn rymmer, förutom stora sociala utrymmen, även en tv-del och ett kök. Hotellet har ingen egen restaurang, utan gästerna hänvisas till de många närliggande krogarna via en digital tavla, “The Guide”, i entrén.

– Vi är i en fantastisk byggnad och ska jobba mer med de barer och restauranger som finns här. “The Guide” hjälper våra gäster att hitta det de söker och blir ett sätt för oss att visa vägen till en bra upplevelse i Stockholm genom att vi ger våra bästa tips. Det är någonting vi kan utveckla hur mycket som helst och ständigt uppdatera.

Läget kunde knappast vara bättre. Katarinahuset vid Slussen på Södermalm i Stockholm har Söders kulturliv runt hörnet och Gamla stan finns bara några minuters promenad bort, liksom Djurgårdsfärjan.

– Citybox letade projekt i Sverige under väldigt lång tid och nu har man slutligen hittat helt rätt.

Blir det fler etableringar i de svenska storstäderna?

– Ja, absolut. Det är inget vi vet just nu men vi letar projekt i hela Europa och vill växa.

Majoriteten av rummen, de flesta 15-22 kvadrat, saknar fönster. Däremot har takhöjden behållits för att ge en luftig känsla. Även belysningen spelar en viktig roll för att kompensera för det uteblivna dagsljuset, bland annat har ljuslister placerats längs väggarna.

Det finns ingen tv i rummen: istället prioriteras ett superbra wifi och – framför allt – sköna sängar.

– Alla som bor här ska ha en bra sovupplevelse, det ska man inte kompromissa med, konstaterar Frida Larsson.

Tvättstuga på hotellet

På ett av våningsplanen finns även någonting för hotell så exklusivt som en tvättstuga. I rummet spelas behaglig musik och en kaffemaskin är på ingång för att ytterligare höja upplevelsen.

– Det är perfekt för den som kanske är ute på en längre resa och behöver tvätta kläder. Som gäst ska du komma till oss och verkligen känna dig som hemma.