– Det är ett fanatiskt lagarbete, priset är allas. Vi är superglada, nu blir det fest, sa Sayan Isaksson från scenen när han och krogen Esperanto fick motta kvällens främsta pris, Årets Bästa Restaurang.
Stockholm dominerade prispallen
Värdstaden Göteborg och Västkusten hyllades med tre priser: Årets ölupplevelse gick till restaurang Bhoga, Petersons krog, Käringön, blev Årets Hjärtekog och Ulf Wagner, först med att få en Michelinstjärna i Göteborg, hyllades för sin långa gastronomiska gärning.
Med dubbelkompetens som kock och sommelier var Ulf Wagner en pionjär inom vinmatchning. En kunskap han numera delar med sig av som lektor i vinkunskap och måltidskunskap på Göteborgs Universitet.
Av de fjorton priser som delas ut är fortfarande Stockholmsdominansen stor, men både Malmö och Gotland utmärkte sig med många nomineringar. Årets Banbrytare blev i år ingen restaurang. Pop up-konceptet Take Over, hyllades för konceptet att låta kvinnor synas i restaurangköken genom att ta över befintliga kök för en period.
Göteborg har jobbat i flera år på att få arrangera galan. Och resultatet blir inte bara en gala, utan fem. Både White Guide Junior och Senior kommer att gå av stapeln i Göteborg såväl 2017 som 2018, avslöjar Lena Hamberger på Göteborg & Co.