Annons

De tar över Hotell Kittelfjäll

zoom
NYHETER. Ett nytt kapitel har börjat för Hotell Kittelfjäll. Nu tar Andreas Strömberg och Maria Doverud över driften – och de räknar med att stanna länge.
Annons

För de nytillträdda företagarna är det intensiva dagar i Kittelfjäll. Under hösten 2024 arbetar de hårt för att få alla tillstånd på plats, implementera nya boknings- och kassasystem och anställa personal inför vintersäsongens start.

– Det är otroligt roligt, men vi är väldigt ödmjuka inför hur mycket arbete det är med att driva ett så stort hotell, säger Andreas Strömberg.

Paret har en tydlig vision: att skapa ett andra hem för gästerna och att på sikt hålla öppet året runt.

– Vi har skrivit ett treårigt avtal om att driva hotellet, men vi ser det som en långsiktig satsning. Jag kan föreställa mig att jag gör min sista vandring här som 93-åring och blir begravd på en av topparna, säger Andreas Strömberg och skrattar.

Vad är det bästa med Kittelfjäll?

– Naturen här är magisk. Det är förvånande att inte fler kommer hit på sommaren för att vandra. Jag älskar själv att vandra och fiska och kan vara ute i naturen i flera dagar, säger han och tillägger:

– Både Maria och jag har alltid drömt om att leva närmare naturen och nu har vi gjort det till verklighet.

”Rom byggdes inte på en dag”

Hotell Kittelfjäll, som öppnade 1956, är hjärtat i fjällbyn och har nyligen genomgått en omfattande renovering. Rummen erbjuder nu en varierad upplevelse med olika storlekar och stilar.

Andreas Strömberg har tidigare arbetat som fystränare för elitidrottare, framför allt inom hockey, men har även drivit bensinstation och arbetat som entrévärd. Maria Doverud är musikalartist och delägare i Hits For You, en show, restaurang och nattklubb i Gävle.

Paret äger sedan tidigare en stuga i närheten av Kittelfjäll och hade redan funderat på att flytta dit permanent.

– När min brorson nämnde att hotellet behövde en ny arrendator började min företagarhjärna snurra. Nu tar vi våra ursprungliga planer och för in dem i hotellverksamheten.

Vad kommer att förändras på hotellet?

– Maria kommer att utveckla musikaliska evenemang och jag ska bygga vidare på mina erfarenheter inom hälsa och mental träning, med fokus på konferenser och olika typer av retreats.

Han medger att det inte har varit helt lätt.

– Trots vår erfarenhet av att driva företag har vi insett att det här är en rejäl utmaning. Vi har tagit hjälp av en duktig konsult, Pernilla Gravenfors, som specialiserar sig på små och medelstora fjällhotell. Hennes stöd har varit ovärderligt.

Just nu ligger parets fokus på att få hotelldriften att fungera smidigt.

– Rom byggdes inte på en dag, men våra gäster kommer att märka förändringar redan under denna säsong. Vårt främsta mål är att skapa en hemtrevlig och mysig atmosfär, säger Andreas Strömberg och avslutar:

– Och självklart kommer det att vara fortsatt drag på afterskin!