Annons

Destinationer för aktiva familjer

zoom Gudrun Sanaker Lohne FOTO: Skistar (Pressbild)
Gudrun Sanaker Lohne FOTO: Skistar (Pressbild)
NYHETER. Sedan 2014 förvandlas norska Skistar Trysil under sommaren till en av Skandinaviens ledande cykeldestinationer. Och även de svenska skidbackarna lockar numera besökare året runt.
Annons

I en undersökning av Infostat som publicerades i juni på uppdrag av Skistar svarade 34 procent av de 2 000 tillfrågade svenska barnfamiljerna att de föredrar en aktiv ledighet framför en lugn utlandssemester. I samband med undersökningen berättade Skistars vd Stefan Sjöstrand att man ser en ökad popularitet för Skistars aktivitetspass under sommaren och att försäljningen mer än fördubblats jämfört med föregående år.

– Vi ser en stark trend mot en mer aktiv semester, oavsett årstid. Under den gångna vintern nådde vi vår näst bästa vinter i antalet skiddagar, och nu ser vi en ökad popularitet för våra aktivitetspass under sommaren, sa han.

Vill erbjuda något för alla åldrar

Möjligheter till en aktiv semester erbjuds i högsta grad även av Skistar Trysil och Trysil Bike Arena som i år fyller tio år och rymmer över 170 kilometer naturnära cykling. Gudrun Sanaker Lohne är destinationschef på Skistar Trysil, där man verkligen satsat på att skapa cykelaktiviteter för aktiva familjer.

– Vi är en familjedestination och förutom norrmän så besöker även svenskar och danskar oss på sommaren, vår säsong är i full gång nu och vi kör på tills snön kommer. Vi har siktat in oss på att erbjuda något för alla åldrar och att alla ska hitta en bra nivå på cyklingen, säger hon.

Hur har Skistar Trysil och Trysil Bike Arena utvecklats som sommardestination under de tio år som gått?

– Vi har varit med och utvecklat en ny typ av cykelprodukt i Skandinavien genom att göra cykling kul för både små och stora. Här kan treåringen och tonåringen cykla tillsammans och hela familjen kan sticka ut och cykla ihop. Vi har kontinuerligt utvecklat våra stigar, backar, skills areas, pump-tracks och mycket mer, vi har leder i olika svårighetsgrader, från gröna till svart nivå. Våra liftar tar besökarna till toppen och så kan de välja hur de vill cykla ner. Vi har kilometervis med stigar och får väldigt bra feedback från våra besökare, säger Gudrun Sanaker Lohne.

I Trysil pågår sommar- och höstsäsongen till 13 oktober. I Skistars anläggningar i Åre, Sälen och Vemdalen avslutas säsongen i början av november.

LÄS ÄVEN vår intervju med Skistars vd Stefan Sjöstrand om den starka träningstrenden i fjällen