Restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning kök och servering vid Dragonskolan i Umeå är den första lärlingsutbildningen inom kök och servering i norra Sverige att bli certifierad. Det innebär bland annat att utbildningen har ett nära och tätt samarbete med företag i besöksnäringen och på så sätt säkrar att eleverna får moderna kunskaper anpassade efter dagens krav.
– Det känns fantastiskt kul att få den kvalitetsstämpeln på vår utbildning. Vi har arbetat hårt tillsammans med våra lokala företag i styrgruppen för att få en utbildning av högsta kvalitet och det har nu gett resultat, säger rektor Patrik Henriksson.
”Ett stort tack till alla inblandade”
Även restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning kök och servering vid Ryssbygymnasiet har klarat besöksnäringens kvalitetssäkring.
– Jag är så stolt och glad att vi nu fått ihop alla delar i vår certifiering som känns viktig att ha och nu jobba vidare med vårt goda samarbete med de fantastiska branschföretag som har hjälpt oss i arbetets gång. Ett stort tack till alla inblandade, jublar Annika Fornander som är programansvarig.
Från millennieskiftet fram till pandemin ökade antalet jobb inom besöksnäringen tre gånger så mycket som övriga branscher och behovet av utbildad personal är fortsatt stort. Därför är det viktigt att det finns gymnasieutbildningar som kan erbjuda de bästa möjligheterna för elevers utveckling och karriärmöjligheter inom besöksnäringen.