Annons

Dining Week leder till nya gästgrupper

zoom River Restaurant i Göteborg är en del av Dining week för andra året i rad.
River Restaurant i Göteborg är en del av Dining week för andra året i rad.
NYHETER. Den tredje upplagan av Dining Week går snart av stapeln när restauranger i Malmö, Stockholm och Göteborg erbjuder prisvärda menyer till tusentals matälskare. River Restaurant är en av dem.
Annons

Mellan den 25 oktober och den 3 november så erbjuder restauranger som SMAK, Miss Voon, East, Jacquelines och River Restaurant en specialkomponerad meny till gäster som tar del av Dining Weeks erbjudande.

Mellan dessa datum, som infaller under höstlovet ger Dining Week de medverkande restaurangerna chansen att utöka sina gästgrupper och fylla lokalerna. Så här sa Christer Odden, vd för Dining Week Sverige i samband med att nyheten om Dining Week 2024 släpptes i dagarna.

– Vi har fått fantastisk feedback från de deltagande restaurangerna. De uppskattar verkligen möjligheten att fylla tomma platser under höstlovet, och vi är glada över att se hur festivalen har bidragit till restaurangerna. Med så många nöjda gäster har festivalen verkligen varit en succé, och vi ser fram emot att fortsätta utveckla den.

River är med för andra året

En av de medverkande restaurangerna i Göteborg är River Restaurant, som ligger i ett minst sagt sjönära läge längst ut på Dockpiren i Göteborgs hamninlopp. Jessica Holmgren är delägare, krögare och dessutom evenemangsansvarig på River som firar 20 år i år.

– För att fira våra 20 år på piren så ville vi göra ett erbjudande för alla och tog fram en prisvärd meny med alla de favoriträtter som våra gäster uppskattat allra mest under åren, våra storsäljare helt enkelt. Det har varit väldigt uppskattat, säger hon.

Och nu, under det kommande höstlovet så är ni med i Dining Week igen.

– Ja precis, vi var med även förra året och fick goda resultat. Höstlovet är generellt lite lugnare för oss så att vara med i Dining Week ger tillfälle att få välkomna fler gäster just då. Dessutom utökar vi våra gästgrupper för vi får en ny slags målgrupp under den veckan. Vi är inte med i alla slags sammanhang som erbjuder rabatterade priser men Dining Week har fungerat bra för oss och vår profil.

Så genomslaget har varit bra?

– Ja, absolut.

Restaurant River är en eftertraktad destination för events och julbord, och i år verkar intresset vara ännu högre än vanligt. Jessica Holmgren berättar.

– Våra julshower och julbord är väldigt populära och har varit länge. Jag har jobbat här i fjorton år och vi har haft shower sedan dess, minst. Vår julsäsong lockar runt 7000 julbordsgäster och vi bokningar redan nu och jag kan se att det blir 800 gäster mer än vanligt.

Vad är utmaningarna i restaurangbranschen nu?

– Det är skönt att vi fått bra med bokningar inför julen då början av året var något tufft, det har man ju sett- att många i vår bransch inte klarat sig i år och att snittnotan gått ner men nu tycker jag att man märker en annan optimism. Efter sommaren så vände det uppåt.