Annons

En känsla av Rivieran – i Bohuslän

zoom
NYHETER. TanumStrand i Grebbestad har genomgått en omfattande renovering och uppgradering. Nu är anläggningen redo att erbjuda sina gäster en sommarupplevelse med känsla av rivieran.
Annons

– Bokningsläget ser mycket bra ut. Södra Europas värmeböljor och den pågående klimatdebatten bidrar till trenden. Varför åka iväg när man kan njuta av skönt häng mitt i världens vackraste skärgård, säger Marit Bjørnland, hotelldirektör på TanumStrand.

Inför sommaren 2024 erbjuder TanumStrand bland annat förbättrade hotellrum, nyrenoverade stugor, en ny lobby och reception, och en uppgraderad champagnepool på SPA-anläggningen. För att maximera användningen året runt har man även förbättrat uteserveringarna.

– Vi har verkligen uppgraderat vår resort till en känsla av mer lyx och stil. TanumStrand ligger vid världens vackraste skärgård, med havet precis utanför fönstret och en båthamn för upp till 250 båtplatser, vilket förstärker rivierakänslan, säger Ewa Svensson, marknads- och hållbarhetschef på TanumStrand.

BeachClub årets stora nyhet

Den stora nyheten för sommaren är TanumStrands BeachClub. Med inspiration från klassiska beachclubs i Marbella erbjuder den en plats för gäster att sola, mingla, äta, dricka och njuta av livemusik och DJ. Delar av uteserveringen är inglasad så man kan välja om man vill vara under tak eller inte.

– Här kan man hänga hela dagen, oavsett om man vill festa eller bara ta det lugnt, säger Ewa Svensson.

Svemester fortsätter att vara ett populärt val bland svenskar, enligt Ewa Svensson. Samtidigt upplever TanumStrand en ökad efterfrågan från besökare från Belgien, Holland, Tyskland och Frankrike, som söker svalare klimat och unika upplevelser. Ewa Svensson menar att uttrycket coolcation passar bra i sammanhanget.

– Norra Bohuslän där vi befinner oss är speciellt. Naturen, skärgården, klipporna och alla skaldjur gör det unikt. Samtidigt har vi också ett svalare och behagligare klimat än vad man är van vid i Europa med dagens klimatförändringar, säger hon.

Mycket att göra både ute och inne

Samtidigt vill man inte ha ett för svalt väder på sin sommarsemester. Men enligt Ewa Svensson är TanumStrand rustat för att fungera bra även när solen inte skiner. Det finns något att göra oavsett väder.

– Vi är en stor anläggning med mycket att göra både inne och ute. Vi har ett stort familjebad med vattenrutschkana, ett stort SPA för vuxna och en eventhall som under sommaren blir ett lekland. Vi har pizzeria på bryggan, havsbastu, och många utomhusaktiviteter, säger hon.

För den som söker en aktiv semester finns tennisbana, stand-up-paddle-board, yoga med utsikt över skärgården, beachvolleyboll och mycket mer. Barnen kan skapa sommarminnen i resortens barnklubb och familjen kan hyra båt.

– Vi har något för alla och vi är övertygade om att årets säsong kommer bli magisk, säger Ewa Svensson.