Annons

First Camp tar över Gustavsviks camping

zoom
NYHETER. Vid årsskiftet tar First Camp över driften av den femstjärniga campingen i Örebro. Satsningen ska stärka Gustavsvik som besöksmål och skapa nya möjligheter för turismen i regionen.
Annons

Nordens största campingkedja ser stora möjligheter i att ta över driften av den populära campingen och Johan Söör, vd för First Camp, är entusiastisk över expansionen.

– Vi är stolta över att få vara en del av den här spännande utvecklingen och vill göra campingen till en ännu mer populär mötesplats för både örebroarna och besökare utifrån, säger han.

Övertagandet sker i samband med att Örebroporten blir helägare av både campingen och äventyrsbadet Gustavsvik. Målet är att framtidssäkra anläggningen som en ledande turistdestination och bidra till fortsatt tillväxt för besöksnäringen i Örebro. Planen är att locka fler besökare med hjälp av First Camps erfarenhet och starka marknadskanaler.

– Örebro är Sveriges demografiska mittpunkt och läget är ypperligt med två timmar till Stockholm och fyra timmar till Oslo och redan idag har campingen många norska gäster. Tack vare First Camps bokningskanal som är störst i norra Europa ser vi även möjlighet att locka gäster från bland annat Danmark och Tyskland, säger Johan Söör.

Fördel med stort inomhusbad

Företaget ser också potential i att utöka campingens kapacitet och förbättra faciliteterna.

– Vi har alltid ambitionen att investera i bland annat fler aktiviteter och mer boendekapacitet när vi övertar en camping, och det finns goda möjligheter till det även här.

First Camp ska också jobba för att jämna ut säsongsbetoningen som annars präglar campingbranschen.

– Vårt framgångsrika arbete med företagsboende i stugor vintertid kommer finnas även på Gustavsvik. Sedan har campingen en extra fördel med det stora inomhusbadet som skapar större möjligheter att öka beläggningen även utanför peakveckorna på sommaren, säger Johan Söör.

Ska bevara det unika med Gustavsvik

Samarbetet mellan First Camp, Örebroporten och Medley (som tar över driften av äventyrsbadet) ska skapa en enhetlig och förbättrad upplevelse för besökarna. Samtidigt betonar Johan Söör vikten av att bevara det unika med Gustavsvik.

– Med en så stor, femstjärnig camping som Gustavsvik tror jag inte på modellen att lägga på kedjekoncept fullt ut från dag ett, utan det handlar snarare om att gradvis förbättra campingen utifrån vad som passar och vad våra gäster tycker.

Men en nyhet från First Camps värld verkar redan ligga i planeringen – till glädje för campingens yngre gäster.

– Jag vet att vår populära maskot Yessi är väldigt taggad på att komma även till Gustavsvik, och det skulle kunna komplettera det aktivitetsutbud som finns redan idag, säger Johan Söör.