Det går fortsatt framåt för Forenom på den svenska marknaden. Företaget startade i Finland år 2000 med visionen om att erbjuda företagsboende med både hemmakänsla och hotellservice och har sedan dess fortsatt sin etablering på de nordiska grannländerna med målet att bli norra Europas ledande leverantör för så kallat ”long stay”.
Nu satsar den svenska delen av företaget på en central stockholmsadress i form av tre hela hus och en innergård, där läget är en självklar del av kundvärdet.
Det nya lägenhetsboendet Forenom Serviced Apartments Stockholm Johannesgatan ligger i ett 1800-talshus på Johannesgatan 12, på Norrmalm i Stockholm och öppnade i Forenoms regi den 3 december. Tidigare har byggnaden bland annat huserat den Lutherska Missionsföreningen men också hetat Art Hotell, då med fokus på konstnärer och musiker som gäster. Men nu blir huset ett lägenhetshotell med fokus på långtidsboende.
Annika Öman är projektledare för den nya satsningen och berättar att det redan visats ett stort intresse för Johannesgatan 12. Forenom har i dagsläget runt 500 lägenheter och fem lägenhetshotell i Stockholmsområdet, men ett helt hus i centrala huvudstaden är ett nytt och viktigt steg i företagets erbjudande.
– Vår nya location ligger ett stenkast från Stureplan, nära till diplomatstaden och på samma gata som internationella skolan. Redan innan vi öppnade så började det knacka på dörren vilket visar på att vi öppnat i ett område med stor potential.
Lägenhetshotellet på Johannesgatan består av 30 fullt utrustade lägenheter, plus en innergård med en fristående liten villa med egen uteplats.
– Ska man jobba en längre tid på en främmande plats, vill man inte bo på hotell. Dessutom kanske man har med sig sin familj. Då finns vi med ett erbjudande om boende med hemmamiljö, fast med all service som brukar ingå på ett hotell med i paketet.
Forenoms huvudfokus är att erbjuda boende till bygg- och konstruktionsbranschen, men Annika Öhman menar att även behovet av tillfälliga bostäder till näringslivet har ökat de senaste åren på grund av en handelsutveckling, med globala företag som Spotify, Google och Amazon i spetsen.
– Det är viktigt att bostadsbristen för tillfällig arbetskraft inte blir till ett handelshinder, säger Annika Öman.