Annons

Fullspäckad höjdare öppnar upp

zoom Fotograf: Beatrice Graalheim
Fotograf: Beatrice Graalheim
NYHETER. Med 300 hotellrum, 15 konferenslokaler, spa, gym och restaurang har nu Clarion Hotel Karlatornet tagit emot sina första gäster.
Annons

Den 1 september slog Clarion Hotel upp dörrarna till sina 15 våningar i Karlatornet. Med över 300 hotellrum, 15 konferenslokaler och bankettsalar för upp till 400 gäster, siktar Clarion på att bli ett nav för både internationella och lokala besökare.

– Vi vill att Clarion Hotel Karlatornet ska vara en mötesplats för gäster från hela världen samt lokalbor från Göteborg och Lindholmen som vill ta del av vårt utbud, säger Magnus Östlund, VD på Clarion Hotel Karlatornet, i ett pressmeddelande.

Storslaget 60-tal möter skandinavisk nutid

Det är inte bara Clarion Hotel Karlatornets tänkta besökare som kommer att bidra till den internationella prägeln. Även hotellets inredning bjuder på en internationell känsla, med inspiration hämtad från konceptet ”the golden days of skyscrapers” – en period under 1960-talet då skyskrapan representerade stora framsteg inom arkitekturen och den nya moderna världen. Stilen är dessutom rotad i den samtida nya skandinaviska vågen, med hotellrum i varmt grå och rostig orange. 

“Kvarterets främsta häng”

Förutom avslappning på hotellets spaavdelningar och konferenser med utsikt över Göteborgs skyline, kan såväl hotellgäster som boende i Karlatornet och andra göteborgare ta del av nordisk-europeisk kokkonst på hotellets entréplan på Restaurang NÒR. Konceptet finns redan på flera Strawberry-hotell runt om i Norden och blir det första i Göteborg.

–  Tanken med NÒR är att restaurangen ska bli kvarterets främsta häng, som ett andra vardagsrum för våra gäster. Vi vill skapa en internationell men avslappnad atmosfär, säger Johan Svensson, F&B Manager på Clarion Hotel Karlatornet.

LÄS ÄVEN vår tidigare intervju med hotellets VD – om förberedelserna, visionerna och Lindholmen som destination.