Project i Göteborg (tidigare Bib Gourmand), Aira i Stockholm, Hotell Borgholm (tidigare The Plate) på Öland och ÄNG i halländska Tvååker utanför Varberg, fick varsin ny stjärna. ÄNG tilldelades också en grön Michelin-stjärna som bevis på att man satsat på hållbarhetsarbete. I går stod det också klart att Frantzén i Stockholm behåller sina tre stjärnor i Michelinguiden.
– Kvaliteten på matlagningen i de nordiska länderna fortsätter att imponera med dess kreativitet och innovationen hos dessa nya stjärnrestauranger gör dem till några av de mest spännande vi har sett, säger Gwendal Poullennec, internationell direktör Guide Michelin, i en kommentar.
Under gårdagen delades även sju Bib Gourmand-utmärkelser ut för god kvalitet och prisvärd mat. I Sverige mottogs dessa utmärkelser av Babette i Stockholm och Mineral i Malmö.
De nya stjärnorna innebär att det nu finns 65 stjärnrestauranger i Norden, inklusive 49 restauranger med en stjärna, 12 med två stjärnor och fyra restauranger med tre stjärnor.
I Sverige är fördelningen:
14 restauranger med En Stjärna (varav 4 är nya)
4 restauranger med Två Stjärnor
1 restaurang med Tre Stjärnor