Målsättningen med festivalen som kommer att arrangeras årligen är att marknadsföra den nordiska matmodellen som världsledande inom hållbarhet. Första Stars du Nord invigs den 25 oktober på Östermalms Saluhall i Stockholm där de nordiska stjärnkockarna kommer att laga rätter på nordiska råvaror.
Kommande dagar arrangeras två 10-stjärniga banketter – Stars du Nord Nordic Dinner och Stars du Nord Zero Waste Dinner. Under den första gör kockarna varsin signaturrätt som hyllar Norden i en unik avsmakningsmeny.
I Stars du Nord Zero Waste Dinner tar de vara på allt svinn från den första stjärnbanketten i en ny avsmakningsmeny. Under festivalen arrangeras dessutom ett digitalt program med några av Nordens mest progressiva food tech-entrepenörer, stjärnkockar, vinmakare och experter.
– Pandemin har haft förödande konsekvenser för branschen, så vi är glada och stolta över att nu äntligen kunna genomföra en både fysisk och digital nordisk matfestival på plats i Stockholm där stjärnkockar, vinmakare och foodtech går samman”, säger Caroline Thörnholm, grundare och VD för Swede Concept, i en kommentar.
Svenska kockar som deltar i Stars du Nord 2021: Anton Bjuhr, Gastrologik, Jacob Holmström, Gastrologik, Johan Björkman, Koka, samt Jonas Larsson, Koka.