Annons

Götaplatsgruppen och Park Lane öppnar franskt brasserie

zoom
NYHETER. Det har varit ett stort hemlighetsmakeri kring Götaplatsgruppens och Park Lanes kommande restaurang. Men nu, en månad innan öppning, avslöjas mer om planerna.   
Annons

Den 26 september är det slutligen dags för öppning av den gemensamma restaurangsatsningen från två storspelare i Göteborgs krogvärld. Platsen, Kochska Huset vid Domkyrkan, har avslöjats tidigare och nu har även namnet offentliggjorts: Collage.

– Folk har ju varit så fruktansvärt nyfikna, varje gång man träffar någon så vill de veta om nya stället. Det har varit jäkligt svårt att hålla masken, men vi har inte velat avslöja överraskningen, säger Bengt Linde, delägare i Götaplatsgruppen i ett pressmeddelande.

Ett collage av historier och minnen

Väggarna ska prydas med konst av göteborgsfödde mulitkonstnären Peter Apelgren. Han har en lång relation med Götaplatsgruppen och ett flertal av hans verk hänger redan på bland annat Vinbaren. Även det stora hästhuvudet inne på Tavolo bär hans signatur. Götaplatsgruppen och Park Lane har samarbetat med arkitektbyrån Okidoki för att ta fram ett restaurangkoncept som motsvarar visionen. Daniel Brookes, delägare i Park Lane, säger att de tidigt landade i namnet Collage.

– Det satsas stort på området som nu fått namnet Makaregatorna, där det innan oss funnits en massa olika spännande verksamheter. Själen från dessa sitter kvar i väggarna och lever vidare i vår nya restaurang. Den är ett collage av historier och minnen helt enkelt. Som besökare blir du en del av vårt gemensamma collage, säger han.

Collage beskrivs som en mötesplats för alla generationer, ett brasserie 2.0 där Paris möter Manhattan mitt i centrala Göteborg. Det kommer serveras lunch, middag och cocktails och köksmästare är Liam Valentine som senast arbetat på Götaplatsgruppens SK Mat & Människor.

LÄS ÄVEN vår tidigare intervju med Daniel Brooks och Bengt Linde